Legea recunoştinţei între generaţii

Conform celui mai obiectiv site de ştiri, „Realita-trea.net”, un număr de 77 de deputaţi şi senatori, marea majoritate de la PSD, vor să promulge „Legea recunoştinţei între generaţii”, care îi obligă pe români să-şi susţină financiar părinţii aflaţi în nevoie. Proiectul a fost depus la Camera Deputaţilor în data de 27 iunie, iar pe 1 iulie a fost prezentat în Biroul Permanent şi înaintat la Senat, potrivit Libertatea.ro.Iniţiatorii susţin în nota de fundamentare că noul Cod Civil prevede deja pensia de întreţinere, dar nu există o prevedere expresă care să oblige la întreţinerea părinţilor.
Aceasta putea fi obţinută doar prin decizie judecătorească. Între semnatarii săi se află Marius Budăi – actualul ministru al muncii, Nicolae Bădălău – actualul ministru al economiei, predecesorul său, Dănuţ Andruşcă, dar şi Eugen Nicolicea sau Florin Iordache. Articolul 7 din acest proiect se numeşte „obligaţiile copiilor majori de a-şi întreţine părinţii”. Alineatul al doilea din acesta introduce obligativitatea copiilor apţi de muncă de a-şi întreţine „părinţii inapţi de muncă, aflaţi în dificultate, necesitând sprijin material”.
Cuantumul pensiei de întreţinere se stabileşte de către instanţă, „ţinându-se cont de starea materială şi familială a părinţilor şi a copiilor, precum şi de alte împrejurări relevante”. (M.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

143 de ani de la înfiinţare şi de activitate umanitara neîntreruptă

Zi specială, pentru Crucea Roşie Română: împlineşte 143 de ani de la înfiinţare şi de activitate umanitară neîntreruptă. Umanitatea, Imparţialitatea, Neutralitatea, Independenţa, Voluntariatul, Unitatea şi Universalitatea sunt Principiile fundamentale pe care Crucea Roşie Română se bazează în acţiunile sale. În trecut, acum şi pe viitor, Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa […]