De la 1 martie, transportul public de călători va fi asigurat de Primăria Târgovişte

Date:

In şedinţa extraordinară a Consiliului Local Târgovişte s-a pus punct disputelor dintre liberali şi majoritatea social-democ-rată, privind rezilierea contractului de delegare a serviciului de transport public către AITT. Consilierii liberali au fost de acord să voteze proiectul de hotărâre privind rezilierea, cu acordul părţilor, a contractului , achiziţionarea parcului auto şi a unor imobile la preţurile negociate, cu condiţia acceptării amendamentului făcut public încă de ieri. Este vorba despre înfiinţarea unor trasee special destinate elevilor, acordarea de gratuitate la transportul public, în limita a două călătorii pe zi, pentru elevi, studenţi, pensionari şi persoane cu dizabilităţi şi achiziţia , anul acesta, a patru autobuze noi pentru deservirea transportului de elevi. Amendamentul, susţinut de Honorius Moţoc şi Adrian Bercu, a fost admis şi proiectul de hotărâre a fost votat de toţi consilierii prezenţi. Acest succes al liberalilor a fost umbrit însă de absenţa a nu mai puţin de şase consilieri, chiar dacă în cazul unora ar putea fi invocate motive obiective.
Intr-o declaraţie de presă susţinută imediat după şedinţa extraordinară, primarul Cristian Stan a anunţat că, de la 1 martie, transportul public local de călători va fi asigurat de societatea de prestări servicii a Primăriei Târgovişte şi că astăzi a fost lansată licitaţia publică pentru achiziţia, pe fonduri europene, a primului lot, de 28 de autobuze cu propulsie hibridă. Acesta nu a scăpat ocazia să îi taxaze pe liberali, declarând că acordarea gratuităţilor cerute este deja reglementată şi că achiziţia celor patru autobuze, cu 6-7 luni mai devreme înseamnă o cheltuială în plus de peste un milion de euro.
Până la recepţia primului lot de 28 de autobuze noi, transportul public va fi deservit de 38 de autobuze şi microbuze din flota cumpărată de la AITT, care, după cum a dat asigurări primarul Cristian Stan, vor fi mai curate şi vor circula cu respectarea programului stabilit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Evoluția prețurilor la asigurările RCA

Evoluția prețurilor la asigurările RCA (Răspundere Civilă Auto) în...

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...