De la 1 martie, transportul public de călători va fi asigurat de Primăria Târgovişte

In şedinţa extraordinară a Consiliului Local Târgovişte s-a pus punct disputelor dintre liberali şi majoritatea social-democ-rată, privind rezilierea contractului de delegare a serviciului de transport public către AITT. Consilierii liberali au fost de acord să voteze proiectul de hotărâre privind rezilierea, cu acordul părţilor, a contractului , achiziţionarea parcului auto şi a unor imobile la preţurile negociate, cu condiţia acceptării amendamentului făcut public încă de ieri. Este vorba despre înfiinţarea unor trasee special destinate elevilor, acordarea de gratuitate la transportul public, în limita a două călătorii pe zi, pentru elevi, studenţi, pensionari şi persoane cu dizabilităţi şi achiziţia , anul acesta, a patru autobuze noi pentru deservirea transportului de elevi. Amendamentul, susţinut de Honorius Moţoc şi Adrian Bercu, a fost admis şi proiectul de hotărâre a fost votat de toţi consilierii prezenţi. Acest succes al liberalilor a fost umbrit însă de absenţa a nu mai puţin de şase consilieri, chiar dacă în cazul unora ar putea fi invocate motive obiective.
Intr-o declaraţie de presă susţinută imediat după şedinţa extraordinară, primarul Cristian Stan a anunţat că, de la 1 martie, transportul public local de călători va fi asigurat de societatea de prestări servicii a Primăriei Târgovişte şi că astăzi a fost lansată licitaţia publică pentru achiziţia, pe fonduri europene, a primului lot, de 28 de autobuze cu propulsie hibridă. Acesta nu a scăpat ocazia să îi taxaze pe liberali, declarând că acordarea gratuităţilor cerute este deja reglementată şi că achiziţia celor patru autobuze, cu 6-7 luni mai devreme înseamnă o cheltuială în plus de peste un milion de euro.
Până la recepţia primului lot de 28 de autobuze noi, transportul public va fi deservit de 38 de autobuze şi microbuze din flota cumpărată de la AITT, care, după cum a dat asigurări primarul Cristian Stan, vor fi mai curate şi vor circula cu respectarea programului stabilit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

APIA Dâmboviţa începe Campania de informare a fermierilor

Sub sloganul „APIA SUSŢINE VALORILE COMUNE EUROPENE ŞI FERMIERII ROMÂNI.DEPUNE CEREREA UNICĂ DE PLATĂ IN PERIOADA 1 MARTIE – 15 MAI 2019!”, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Centrul Judeţean Dâmboviţa demarează, începând cu 18 februarie, campania de informare a producătorilor agricoli care acce-seaza forme de sprijin pentru agricultură […]