De la un accident de muncă s-a ajuns la o campanie de denigrare a unui fast-food renumit din Târgovişte

Date:

De  câteva zile, un fast-food  renumit  din municipiul Târgovişte  este  ţinta unei ample campanii denigratoare  pe reţelele de socializare şi asta în urma unui accident de muncă care a avut loc acolo. 

Pe lângă imaginile şi informaţiile despre accidentul de muncă , în mediul online s-au furnizat informaţii  despre tânara accidentată că ar suferi de hepatită  şi că produsele fast-food-ului ar fi fost contaminate,  total fals . Şi spunem acest lucru , având  dovada clară a investigaţiilor medicale  de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.  În acest caz, au deschis anchete şi istituţiile abilitate.

Pentru corecta informare a opiniei publice, dacă ar fi existat  probleme privind siguranţa alimentelor, până la această ora instituţiile satului nu ar fi stat pe gânduri şi nu şi-ar fi permis să mai lase fast-food-ul să funcţioneze .

În dimineaţa  zilei de 23 decembrie, o angajată în vârstă de 33 de ani  a fast-food-ului din Târgoviște a suferit un accident de muncă, după ce și-a prins părul într-o maşină  de tocat varză.  Concret, angajatei i-a căzut varza din mână, moment în care s-a aplecat să o ia însă   în acel moment i-a fost prins părul în  maşina  de tocat varză. Aceasta a suferit răni  în zona scalpului. În ajutorul fetei au sărit alţi doi colegi, o fată care era cu ea în încăpere dar şi un alt coleg care a venit imediat din vestiar şi a oprit aparatul de tocat. Imediat a fost chemată ambulanţa  care i-a acordat fetei primul ajutor şi a transportat-o la  UPU Târgovişte unde medicii au decis să o trimită la un spital din Bucureşti.

Tânăra este bine , sub supravegherea medicilor din capitală.  Fata a fost fotografiată, cel mai probabil de  cineva din interiorul fast-food-ului, care se pare că contribuie la Campania denigratoare  pe reţelele de socializare. Reprezentanţii fast-food-ului sunt hotărâţi să facă lumină în acest caz.

Cei care pornesc astfel de campanii denigratoare trebuie să ştie  că „Libertatea fiecărui individ îşi regăseşte limita în punctul în care începe libertatea celuilalt”

Potrivit art. 73 Cod Civil, în principiu este interzisă fotografierea unui individ fără acordul prealabil al acestuia – sau distribuirea pozei respective, inclusiv pe reţelele de socializare, orice persoană având dreptul la propria imagine, în exercitarea acestui drept persoana putând să interzică ori să împiedice reproducerea, în orice mod, a înfăţişării sale fizice ori a vocii sale sau, după caz, utilizarea unei asemenea reproduceri.   Mai mult, prin Decizia nr.1576/2011 Curtea Constituţională a statuat că demnitatea umană este un atribut inalienabil al persoanei umane, valoare ce impune fiecărui membru al societăţii un comportament de respect şi protecţie a celorlalţi indivizi şi interzicerea oricărei atitudini umilitoare sau degradante la adresa omului.

În Codul Civil se arată că orice persoană are îndatorirea să respecte regulile de conduită pe care legea sau obiceiul locului le impune şi să nu aducă atingere, prin acţiunile ori inacţiunile sale, drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane.

Un alt articol din Codul Civil statuează că cel care, având discernământ, încalcă această îndatorire, răspunde de toate prejudiciile cauzate, fiind obligat să le repare integral .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Cardurile de alimente sunt  încărcate zilele acestea cu o nouă tranșă de 250 de lei

 Cardurile de alimente (tichete sociale) sunt  încărcate cu o...

Zilele județului Dâmbovița: Concerte, artificii și emoție în Parcul Chindia

Zilele județului Dâmbovița au încheiat cu succes cea de-a...

Incendiu, la o  hală din Răcovița

Un incendiu a izbucnit în jurul orei 00:02 la...