16 – 22 septembrie 2018, Săptămâna Europeană a Mobilităţii

Date:

In perioada 16-22 septembrie 2018, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa marchează Săptămâna Europeană a Mobilităţii, prin Campania de informare având sloganul: „Combină şi deplasează-te!”.
În acest context se arată că mobilitatea prin forme alternative de transport ecologic duce în mod sigur la creşterea calităţii vieţii în oraşe, ajutând la reducerea poluării aerului, a poluării fonice, a accidentelor şi, nu în ultimul rând, la reducerea numărului persoanelor obeze. Renunţând pentru o săptămână sau numai pentru o zi la maşina personală, se aduc beneficii imense atât mediului, cât şi sănătăţii personale. Prin alegeri inteligente cu privire la tipul de transport folosit, se îmbunătăţeşte starea de sănătate cât şi calitatea mediului, totodată se pot economisi bani. Campania stimulează oamenii să participe la creşterea calităţii vieţii lor.
Multimodalitatea -Combină şi deplasează-te este nucleul central al Săptămânii Europene a Mobilităţii 2018, care promovează conceptul alegerii unor moduri de transport diferite pe parcursul aceleaşi deplasări în oraşe. Comisia Europeană defineşte multimodalitatea ca fiind „utilizarea unor moduri de transport diferite în decursul aceleiaşi călătorii”, atât pentru mărfuri, cât şi pentru pasageri.
De ce să trăim multimodal? Pentru a utiliza mai eficient timpul avut la dispoziţie, pentru a face exerciţiu fizic, a economisi bani şi pentru a transforma localităţile urbane în locuri mai sănătoase, în primul rând prin reducerea poluării.
Obiectivele campaniei sunt informarea şi conştientizarea publicului cu privire la beneficiile pentru sănătate ale mobilităţii alternative multimodale; încheierea de parteneriate cu autorităţile locale care să prevadă măsuri de transport ecologice; implementarea unor măsuri măsuri care să ofere populaţiei posibilitatea de a opta pentru mijloace de transport alternative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...

 Este nevoie de voluntari pentru BABEL F.A.S.T 2024 

Festivalul Babel își (re)cheamă voluntarii la înrolare. Cei care...