Din 16 octombrie, APIA va acorda sume în avans în cadrul tuturor schemelor de plăţi

Date:

Guvernul a aprobat Hotărârea 701 privind stabilirea cuantumului plăţii unice pe suprafaţă, al plăţii redistributive şi a intervalelor de suprafaţă pentru care se acordă aceasta, al plăţii pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, al plăţii pentru tinerii fermieri, precum şi a plafoanelor ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic, pentru speciile bovine, ovine/caprine şi a plafonului schemei de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine pentru anul 2017. În sectorul vegetal, cuantumul minim al schemei de plată unice va fi de 97,245 euro pe hectar iar al schemei de plată pentru înverzire de 57,17 euro/ha.Schema de plată redistributivă are un cuantum de 5 euro pe hectar pentru suprafeţe cuprinse între 1-5 hectare şi de 48,32 euro/ha, pentru suprafeţe egale sau care depăşesc 5 hectare. Prin schema pentru tinerii fermieri, cuantumul este de 24,31 euro/ha.
Plafoanele pentru ajutoarele naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic sunt următoarele:
– 24.081,014 mii euro pentru schema decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul lapte;
– 101.200,897 mii euro pentru schema decuplată de producţie, specia bovine, însectorul carne;
– 50.783,642 mii euro pentru schema decuplată de producţie, speciile ovine/caprine.
Cuantumul ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic prezentate mai sus se calculează prin raportarea sumelor prevăzute la cantităţile de lapte livrate şi/sau vândute direct eligibile, respectiv la efectivele de bovine sau femele ovine/caprine eligibile.
Pentru plata directă pentru schema de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine s-a aprobat plafonul de 48.500 mii euro, iar cuantumul se calculează prin raportarea plafonului la efectivul de animale eligibile.
Începând cu data de 16 octombrie 2017, Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură va acorda plăţi în avans în cadrul tuturor schemelor de plăţi, iar începând cu data de 1 decembrie 2017, va efectua plăţile corespunzătoare diferenţei între cuantumul calculat şi acordat în avans şi plafonul financiar al fiecărei scheme, în condiţiile îndeplinirii de către beneficiari a tuturor criteriilor de eligibilitate.
Plăţile se acordă în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în anii 2017 şi 2018 şi se fac în lei, utilizând ultimul curs de schimb valutar stabilit de Banca Centrală Europeană anterior datei de 1 octombrie
2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Evoluția prețurilor la asigurările RCA

Evoluția prețurilor la asigurările RCA (Răspundere Civilă Auto) în...

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...