Primarii dâmboviţeni trebuie să se mişte rapid cu documentaţiile pentru investiţiile pe PNDL 2

Dacă administraţiile nu se trezesc la realitate, unele localităţi dâmboviţene riscă să piardă finanţarea pentru obiective de investiţii prin PNDL 2. Şi acest lucru este posibil pentru că nici până la acest moment unele primării nu au catadicsit să trimită documentaţiile tehnico-economice prevăzute de legislaţia în vigoare pentru obiectivele de investiţii, către Ministerul Dezvoltării, pentru ca ulterior să se încheie contractele de finanţare pentru Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2.
30 octombrie 2017 este termenul limită până când administraţiile locale mai pot transmite documentaţiile la Ministerul Dezvoltării. Preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea a ţinut să sublinieze în cadrul unei conferinţe de presă că, până în acest moment la nivelul judeţului Dâmboviţa au fost semnate 53 de contracte de finanţare pe PNDL 2. CJ Dâmboviţa deja lucreză la investiţii cu finanţare pe PNDL 2 şi a fost deja decontată şi suma de 3.500.000 lei:
„Până la data de 4 octombrie 2017, judeţul Dâmboviţa a depus la Ministerul Dezvoltării un număr de 123 de contracte, de documentaţii pentru obiectivele de investiţii cu finanţare pe PNDL 2. Din cele 123 avem 53 de contracte semnate şi de care se pot apuca de lucru şi pot să spun că noi, CJ Dâmboviţa, deja lucrăm şi am făcut decontări în valoare de 3.500.000 lei „, a afirmat preşedintele CJ, Alexandru Oprea. Cu mare regret, preşedintele CJ, Alexandru Oprea a spus că există primari dâmboviţeni care caută fel de fel de motive pentru aş justifica incapacitatea din punct de vedere admnistra-
tiv. „În schimb vreau să vă spun că sunt şi 123 de documentaţii în diverse faze. Vreau să vă spun la fel de tranşant că se dovedeşte că avem primari mai aplecaţi asupra problemelor administraţiei locale, dar avem şi edili care caută fel de fel de motive pentru aş justifica o anumită „ipotenţă” din punct de vedere admnistra-tiv… Îngrijorător pentru mine este că unii nici nu au documentaţia întocmită pentru a obţine avizele necesare”, a mai spus Alexandru Oprea, preşedintele CJ Dâmboviţa.
În cadrul PNDL 2, creditele bugetare aferente contractelor de finanţare încheiate se transferă beneficiarilor în limita bugetului anual al MDRAPFE aprobat cu această destinaţie, în ordinea cronologică de înregistrare a solicitării de transfer al sumelor necesare pentru decontarea bunurilor şi serviciilor/ lucrărilor executate. Judeţul Dâmboviţa a primit finanţare pentru 246 de obiective de investiţii (din 425 de solicitări depuse), în valoare totală de 747.745.132,34 lei (aprox. 164 milioane Euro). Consiliul Judeţean Dâmboviţa va derula, prin intermediul acestui program, 21 de investiţii în domeniul modernizării infrastructurii rutiere şi a realizării reţelei de alimentare cu apă şi canalizare în zona fostei unităţi militare de la gara din Târgovişte. În comparaţie cu PNDL I, în cadrul căruia Judeţul Dâmboviţa a obţinut finanţare, în valoare totală de 368.270.514,48 lei (aprox. 81 milioane Euro), pentru 132 de obiective de investiţii, în cadrul celei de a II-a etape a PNDL, finanţarea alocată judeţului nostru este de două ori mai mare, iar numărul obiectivelor de investiţii a crescut cu 114. În perioada următoare, MDRAPFE va trimite notificări către unităţile administra-tiv-teritoriale cărora le-au fost aprobate la finanţare proiecte de investiţii, în vederea comunicării termenului până la care acestea au obligaţia să trimită documentaţiile tehnico-economice, însoţite de avizele şi acordurile necesare. Lista obiectivelor de investiţii şi sumele alocate acestora prin finanţarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a Il-a, derulat în perioada 2017 – 2020, poate fi vizualizată pe pagina oficială a Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, la secţiunea Lucrări publice – Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Din 16 octombrie, APIA va acorda sume în avans în cadrul tuturor schemelor de plăţi

Guvernul a aprobat Hotărârea 701 privind stabilirea cuantumului plăţii unice pe suprafaţă, al plăţii redistributive şi a intervalelor de suprafaţă pentru care se acordă aceasta, al plăţii pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, al plăţii pentru tinerii fermieri, precum şi a plafoanelor ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic, […]