Numărul studenţilor români s-a înjumătăţit în ultimii ani

Date:

studentiStatistici îngrijorătoare la nivelul întregii ţări: numărul studenţilor s-a înjumătăţit în ultimii ani. Conform Preşedintelui Consiliului Naţional al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, numărul studenţilor din România este sub media europeană în prezent.
„In percepţia publică sunt prea mulţi studenţi, ceea ce este o aberaţie. Toată lumea îşi dă cu părerea la politica educaţională. Suntem mult sub media europeană. Avem ca ţintă asumată de România în parteneriat cu UE atingerea unui procent de 27,6% de absolvenţi de învăţământ superior în anul 2020. Din grupa de vârstă 30-34 ani suntem la 23%”.
„Avem o scădere dramatică a numărului de studenţi, practic o înjumătăţire în ultimii ani, dar noi ne facem că nu vedem că ţinta pe care ne-am propus-o pentru 2020 este practic imposibil de atins. Nu poţi să transformi dintr-o descreştere dramatică şi continuă într-o creştere în 2020. Este imposibil acest lucru, este un nonsens”, a afirmat Cîmpeanu, la Adunarea Generală a Uniunii Naţionale a Studenţilor din România. El a pledat pentru o creştere a finanţării pe Educaţie astfel încât în 2020 să se ajungă la 6% din PIB, adăugând că în România nu există o reglementare coerentă în domeniu.
Preşedintele Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), Iordan Predescu, a spus, la rândul său, că în România sunt extrem de puţini studenţi. „Pare anormal că mass-media spune că avem prea mulţi studenţi. Eu spun că avem extrem de puţini studenţi şi că efortul financiar făcut de întreaga societate pentru a învăţa cât mai mulţi tineri la nivel superior pentru a face faţă cerinţelor pieţei muncii este pur şi simplu evident”, a arătat Predescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Știri EURO 2024 actualizate în timp real pe F5XMedia.ro

Rămâi la curent cu toate știrile și actualizările despre...

DepanareLaptop devine Service & Shop – Poți achiziționa componente pentru laptopul tău

Adaptabilitatea și angajamentul de a răspunde nevoilor în continuă...

Contractul de vânzare-cumpărare în mai puțin de 5 minute pe Contract-Auto.ro

Vânzătorii și cumpărătorii de automobile se bucură de o...

Cardurile de alimente sunt  încărcate zilele acestea cu o nouă tranșă de 250 de lei

 Cardurile de alimente (tichete sociale) sunt  încărcate cu o...