Rata şomajului în rândul tinerilor a atins cel mai înalt nivel

Date:

somajDatele Institutului Naţional de Statistică arată că rata şomajului a scăzut la 5,9% în trimestrul II din 2016, de la 6,6% în precedentele trei luni. Deşi vestea este una bună, realitatea dovedeşte însă că situaţia persoanelor fără un loc de muncă rămâne în continuare critică. Asta, cu atât mai mult cu cât în rândul tinerilor rata şomajului a atins nivelul cel mai ridicat, respectiv 19,4%.
Ecartul dintre cele două rate ale şomajului a fost de 1,7 puncte procentuale (6,6% la bărbaţi faţă de 4,9% la femei), iar pe medii rezidenţiale, de numai 0,1 puncte procentuale (5,9% în mediul rural, faţă de 5,8% în mediul urban).
Populaţia activă a României era de 9,056 milioane persoane, din care 8,526 milioane persoane erau ocupate şi 530.000 persoane erau şomeri. Rata de ocupare a populaţiei în vârstă de muncă (15-64 ani) a fost de 61,8% în trimestrul doi al acestui an, în creştere cu două puncte procentuale faţă de trimestrul anterior, în timp ce rata de ocupare a populaţiei în vârstă de 20-64 ani a fost de 66,6%, la o distanţă de 3,4 puncte procentuale faţă de ţinta naţională de 70% stabilită în contextul Strategiei Europa 2020. Rata de ocupare a tinerilor (15-24 ani) a fost de 22,2%.
Datele INS evidenţiază faptul că gradul de ocupare a fost mai mare la bărbaţi (70%, faţă de 53,4% la femei), iar pe medii de rezidenţă, ratele de ocupare au avut valori egale (61,8%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Cardurile de alimente sunt  încărcate zilele acestea cu o nouă tranșă de 250 de lei

 Cardurile de alimente (tichete sociale) sunt  încărcate cu o...

Zilele județului Dâmbovița: Concerte, artificii și emoție în Parcul Chindia

Zilele județului Dâmbovița au încheiat cu succes cea de-a...

Incendiu, la o  hală din Răcovița

Un incendiu a izbucnit în jurul orei 00:02 la...