Creştere economică masivă în România

Date:

cresterePreviziunile economice europene de primăvară estimează că, în România, creşterea economică va fi robustă în următorii 2 ani, datorită unui puternic consum privat şi a revigorării sectorului de investiţii. Totodată, nivelul inflaţiei este aşteptat să scadă semnificativ şi să rămână la niveluri minime în intervalul analizat. În ceea ce priveşte consolidarea fiscală, este posibil ca ea să intre pe trend negativ în 2016.
Potrivit datelor, creşterea PIB-ului va rămâne la acelaşi nivel ca în 2014 (2,8%), urmând apoi un trend crescător în 2016 (până la 3,3%). Inflaţia este estimată la 0,2% pentru anul în curs şi în uşoară creştere, până la 0,9%, în 2016. Iar şomajul îşi va continua tendinţa de scădere, înregistrând rate de 6,6 şi, respectiv, 6,4% în 2015 şi 2016 (sub media europeană).
Pe ansamblul Uniunii Europene, creşterea PIB-ului este estimată la 1,8% în 2015 şi 2,1% în 2016. Inflaţia urmează acelaşi trend ca în România, înregistrând valori minime în 2015 (0,1%) şi în creştere în 2016 (1,5%). Şomajul este în scădere şi la nivel european, el estimându-se să ajungă la 9,6 şi, respectiv, 9,2% în 2015 şi
2016.
Previziunile se bazează pe o serie de ipoteze externe referitoare la ratele de schimb, ratele dobânzilor şi la preţurile produselor de bază. Cifrele utilizate reflectă aşteptările pieţei, provenite de la pieţele de instrumente financiare derivate la momentul realizării previziunilor.
Previziunile ţin seama de toate datele şi de toţi factorii pertinenţi, inclusiv de ipotezele referitoare la politicile guvernamentale, disponibile până la data de 21 aprilie 2015. Sunt incluse numai politicile care au fost anunţate în mod credibil şi au fost detaliate într-un grad corespunzător, iar previziunile se bazează pe un scenariu de tip status-quo. Comisia urmează să îşi actualizeze previziunile economice în luna noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Cardurile de alimente sunt  încărcate zilele acestea cu o nouă tranșă de 250 de lei

 Cardurile de alimente (tichete sociale) sunt  încărcate cu o...

Zilele județului Dâmbovița: Concerte, artificii și emoție în Parcul Chindia

Zilele județului Dâmbovița au încheiat cu succes cea de-a...

Incendiu, la o  hală din Răcovița

Un incendiu a izbucnit în jurul orei 00:02 la...