Cutia Pandorei

Date:

cutia pandorei„Cutia Pandorei” este un spectacol cum nu s-a mai văzut niciodată pe scena târgovişteană, şi probabil nicăieri în ţară. Este poate cel mai contemporan concept teatral montat vreodată în România, înscris într-o paradigmă culturală care a cuprins cinematografia, literatura şi nu în ultimul rând muzica modernă într-o măsură copleşitoare – ideea artei de anticipaţie post-apocaliptică. Această idee nu a permeat şi arta teatrală, cel puţin nu în România, însă acum, spectacolul Cristinei Maria Chirilă reuşeşte acest prim pas extrem de important, şi îl reuşeşte magistral.
Textul, scris de Cristina Maria Chirilă, oferă o situaţie limită extraordinară şi pune o serie de întrebări imposibile – se mai pot numi „oameni” ultimii doi bărbaţi rămaşi pe Pământ? Sau devin… altceva? Bântuind disperaţi ruinele unei civilizaţii deja străine modului nostru de gândire, ce mai este normal? Care impulsuri ar mai putea fi considerate tabu? Cât de mare poate deveni presiunea memoriei şi a singurătăţii?
Actorii Sebastian Marina şi Cătălin Mareş au rezonat profund cu acest text experimental, curajos, feroce, iar acest lucru se vede pe deplin în forţa pe care o insuflă personajelor, în credibilitatea pe care o oferă unei situaţii incredibile, îndrumaţi subtil de Cristina Maria Chirilă, atât ca dramaturg cât şi ca regizor. Light-design-ul Oanei Caibăr creează o atmosferă extraordinară, aproape nepământeană, iar astfel, toate elementele unui spectacol cu adevărat remarcabil se aşează la locul lor.
Dacă v-a plăcut filmul „The Road”, sau „I am Legend”, dacă vă uitaţi înfioraţi la „The Walking Dead”, dacă aţi citit vreodată povestirile lui Norman Spinrad sau ale lui H.P. Lovecraft, acest spectacol vă va vorbi într-un mod aparte. Iar dacă nu, bun venit într-o lume crepusculară, din care vă va veni greu să vă desprindeţi.
În distribuţie- Sebastian Marina şi Cătălin Mareş, light design-Adrian Dragomir şi Oana Caibăr, sunet – Andrei Mihai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Cardurile de alimente sunt  încărcate zilele acestea cu o nouă tranșă de 250 de lei

 Cardurile de alimente (tichete sociale) sunt  încărcate cu o...

Zilele județului Dâmbovița: Concerte, artificii și emoție în Parcul Chindia

Zilele județului Dâmbovița au încheiat cu succes cea de-a...

Incendiu, la o  hală din Răcovița

Un incendiu a izbucnit în jurul orei 00:02 la...