Despre incluziunea socială, cu studenţii de la Universitatea „Valahia”

Date:

studentiÎn perioada 20 aprilie -19 mai a.c. la Universitatea „Valahia” din Târgovişte se desfăşoară campania „Incluziunea socială şi în muncă”, prima din cadrul proiectului „Incluziunea socială şi profesională a tinerilor aflaţi în situaţii de risc” ISOSTUD – PET009.
Campania se adresează atât celor 180 de beneficiari direcţi ai proiectului, cât şi studenţilor în general, dorind să-i sensibilizeze cu privire la drepturile pe care le au pe parcursul formării lor universitare, precum şi în calitate de viitori absolvenţi.
Studenţii vor afla astfel mai multe despre metodele de educaţie care permit integrarea în şcoală a tinerilor aflaţi în situaţii de risc şi despre oportunităţile pe care le pot valorifica pentru a lucra după absolvirea studiilor universitare.
Pe parcursul campaniei sunt organizate vizite în fiecare facultate cu sprijinul cadrelor didactice având statutul de tutori. Întâlnirile cu studenţii de la diferite specializări permit realizarea de prezentări punctuale şi mai ales dialogul pentru cunoaşterea dificultăţilor concrete de integrare cu care tinerii se confruntă.
Au fost create puncte de informare, la Facultatea de Ştiinţe Economice, Amfiteatrul J1 şi la sediul proiectului, menite săasigure pe durata campaniei materiale informative utile tuturor studenţilor interesaţi.
Pentru cadre didactice şi specialişti este prevăzută desfăşurarea unei mese rotunde la care vor participa şi studenţii beneficiari ai proiectului. Cu această ocazie, vor fi analizate politicile naţionale de ocupare a tinerilor absolvenţi şi modul în care instituţiile de învăţământ pot contribui la incluziunea pe piaţa muncii a tinerilor aflaţi în situaţii de risc.
Proiectul ISOSTUD a
fost lansat în luna martie a acestui an şi se adresează studenţilor aflaţi în situaţii de risc, respectiv orfani, tineri din familii monoparentale, tineri de etnie romă, tineri cu dizabilităţi şi tineri care din motive financiare, familiale sau de altănatură întâmpină dificultăţi în terminarea studiilor sau găsirea unui loc de muncă.
Proiectul ISOSTUD este derulat cu sprijinul financiar al programului RO10-CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială.
Valoarea proiectului este de 1.135.21,65 lei, fonduri SEE nerambursabile şi contribuţie publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Cardurile de alimente sunt  încărcate zilele acestea cu o nouă tranșă de 250 de lei

 Cardurile de alimente (tichete sociale) sunt  încărcate cu o...

Zilele județului Dâmbovița: Concerte, artificii și emoție în Parcul Chindia

Zilele județului Dâmbovița au încheiat cu succes cea de-a...

Incendiu, la o  hală din Răcovița

Un incendiu a izbucnit în jurul orei 00:02 la...