Concurs inedit la Târgovişte de Ziua Europei

Date:

europaZiua Europei este un prilej pentru ca toate statele membre ale Uniunii Europene să le reamintească cetăţenilor săi de toate vârstele importanţa şi beneficiile unei societăţi unite. Pentru a populariza acest fenomen, este nevoie de activităţi interactive, din care cetăţenii să înveţe, în primul rând, ce înseamnă Uniunea Europeană.
Echipa EUROPE DIRECT Târgovişte ştie că educaţia ideală se face în manieră nonformală, pornind de la vârste fragede. Din acest motiv, centrul european va organiza în data de 8 mai o vânătoare de comori europene. La eveniment, care se va desfăşura începând cu ora 12:00 la Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădules-cu”, vor participa elevi de şcoală gimnazială din şcolile dâmboviţene. Ei vor fi împărţiţi în echipe şi vor încerca să găsească comorile ascunse în secţiile bibliotecii şi în curtea interioară a instituţiei. Pentru a le testa cunoştinţele despre UE, traseul lor va fi presărat cu indicii legate de simbolurile Uniunii Europene, iar probele la care vor fi supuşi pentru a dobândi informaţiile despre următorii paşi, le vor pune la încercare creativitatea şi spontaneitatea. Echipa care adună prima toate indiciile va fi declarată câştigătoare şi toţi membrii săi vor primi premii din partea organizatorilor.
Evenimentul se înscrie în complexul de activităţi dedicat Săptămânii Europene a Tineretului (4-10 mai) şi va fi organizat în parteneriat cu Asociaţia „Tineri pentru Europa de Mâine”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Cardurile de alimente sunt  încărcate zilele acestea cu o nouă tranșă de 250 de lei

 Cardurile de alimente (tichete sociale) sunt  încărcate cu o...

Zilele județului Dâmbovița: Concerte, artificii și emoție în Parcul Chindia

Zilele județului Dâmbovița au încheiat cu succes cea de-a...

Incendiu, la o  hală din Răcovița

Un incendiu a izbucnit în jurul orei 00:02 la...