La Târgovişte. Concurs naţional şcolar desfăşurat on-line

Date:

calculatoareColegiul Economic Ion Ghica Târgovişte a organizat săptămâna trecută prima ediţie a concursului naţional „Competitivitate în mediul de afaceri – Ion Ghica Bussines Contest”, nr. 26362/10.02.2015 Anexa B, A 12, Domeniul ştiinţific, poziţia 13, în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale (CAEN).Competiţia desfăşuratătă on-line, pe o platformă special creată, s-a bucurat de un real succes, având o participare numeroasă, peste 600 de elevi provenind din mai mult de 25 de unităţi şcolare din ţară. Concursul s-a desfăşurat pe trei secţiuni:
• Secţiunea I – Educaţie Antreprenorială, clasa a X-a;
• Secţiunea II – Educaţie Antreprenorială şi Economie Aplicată, clasa aXI-a;
• Secţiunea III – Educaţie Antreprenorială, Economie Aplicată şi Economie, clasa a XII-a. Scopul acestei competiţii a urmărit îmbunătăţirea pregătirii elevilor pentru provocările unei economii de piaţă aflată într-o continuă schimbare, unicitatea constând atât în forma de organizare, cât şi în obiectivele propuse: valorificarea spiritului antre-prenorial, a iniţiativei antreprenoriale în condiţiile mediului economic real, familiarizarea cu procesele şi fenomenele specifice mediului real economic, dezvoltarea şi promovarea parteneriatelor între instituţii de învăţământ şi agenţi economici în vedera facilitării tranziţiei de la şcoală la viaţa activă, dezvoltarea competenţelor specifice întreprinzătorului de succes: gândire critică, asumarea responsabilităţilor şi iniţiativei, organizarea şi evaluarea resurselor proprii.
Este pentru prima dată când evaluarea s-a realizat prin completarea on-line a testului (care a constat în rezolvarea unor studii de caz) încărcat pe platforma competiţiei de către organizatori, concurenţii având un cont şi o parolă care le-au permis accesarea subiectului cu 10 minute înainte de începerea concursului. Participanţii au primit rezultatul şi clasamentul în timp real.
Acest mod de organizarea reprezintă o inovaţie în domeniul organizării şi desfăşurării concursurilor şcolare.
Colegiul Economic „Ion Ghica” Târgovişte îşi onorează încă o dată statutul de promotor al activitatilor inovative, de valorificator al spiritului şi iniţiativei antreprenoriale şi, nu în ultimul rând, de facilitator al tranziţiei elevilor de la şcoală la viaţa activă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Cardurile de alimente sunt  încărcate zilele acestea cu o nouă tranșă de 250 de lei

 Cardurile de alimente (tichete sociale) sunt  încărcate cu o...

Zilele județului Dâmbovița: Concerte, artificii și emoție în Parcul Chindia

Zilele județului Dâmbovița au încheiat cu succes cea de-a...

Incendiu, la o  hală din Răcovița

Un incendiu a izbucnit în jurul orei 00:02 la...