Traversarea neregulamentară a drumului poate fi fatală

Date:

trecere de pietoniPoliţiştii dâmboviţeni desfăşoară o acţiune preventivă pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării regulilor de circulaţie de către pietoni, precum şi al neacordării priorităţii de trecere de către conducătorii auto acestor categorii de participanţi la trafic. Astfel, poliţiştii rutieri au aplicat 451 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 85.000 de lei.
Poliţiştii au sancţionat 38 de conducători de autovehicule care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor şi 413 pietoni care au traversat neregulamentar drumul public. Faţă de conducătorii auto care nu au respectat normele rutiere privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului public sa luat măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 30 zile.
SFATURI DE PREVENIRE A ACCIDENTELOR RUTIERE ÎN CARE SUNT IMPLICAŢI PIETONI:
Circulaţi numai pe trotuare sau pe pistele special amenajate; Pe timp de noapte, dacă circulaţi pe partea carosabilă a drumului, aplicaţi pe îmbrăcăminte, accesorii reflectorizante sau aveţi la îndemână o sursă de lumină vizibilă din ambele părţi; Traversaţi drumul public doar prin locurile permise; înainte să vă angajaţi în traversare, asiguraţi-vă de mai multe ori; Respectaţi regulile de circulaţie rutieră şi adoptaţi un comportament preventiv! Precauţia nu dăunează! Viaţa are Prioritate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...

 Este nevoie de voluntari pentru BABEL F.A.S.T 2024 

Festivalul Babel își (re)cheamă voluntarii la înrolare. Cei care...