Published On: mar, mart. 31st, 2015

Traversarea neregulamentară a drumului poate fi fatală

nichiduta.ro

trecere de pietoniPoliţiştii dâmboviţeni desfăşoară o acţiune preventivă pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării regulilor de circulaţie de către pietoni, precum şi al neacordării priorităţii de trecere de către conducătorii auto acestor categorii de participanţi la trafic. Astfel, poliţiştii rutieri au aplicat 451 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 85.000 de lei.
Poliţiştii au sancţionat 38 de conducători de autovehicule care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor şi 413 pietoni care au traversat neregulamentar drumul public. Faţă de conducătorii auto care nu au respectat normele rutiere privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului public sa luat măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 30 zile.
SFATURI DE PREVENIRE A ACCIDENTELOR RUTIERE ÎN CARE SUNT IMPLICAŢI PIETONI:
Circulaţi numai pe trotuare sau pe pistele special amenajate; Pe timp de noapte, dacă circulaţi pe partea carosabilă a drumului, aplicaţi pe îmbrăcăminte, accesorii reflectorizante sau aveţi la îndemână o sursă de lumină vizibilă din ambele părţi; Traversaţi drumul public doar prin locurile permise; înainte să vă angajaţi în traversare, asiguraţi-vă de mai multe ori; Respectaţi regulile de circulaţie rutieră şi adoptaţi un comportament preventiv! Precauţia nu dăunează! Viaţa are Prioritate!

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro