Părintele SMURD-ului, Raed Arafat promite să facă din Crucea Roşie din România o organizaţie puternică şi respectată

Date:

arafatMinistrul secretar de stat în cadrul Ministerului de Interne – Raed Arafat, a participat ieri la Adunarea Generală a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România – Filiala Dâmboviţa, care a avut loc la Centru Internaţional de Conferinţe al Universităţii „Valahia” din Târgovişte.
Pe ordinea de zi au fost incluse o serie de rapoarte, prezentarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa, alegerea preşedintelui filialei judeţene. În unanimitate, pentru următorii doi ani a fost ales domnul Floris Lăzărescu, şi tot în unanimitate cei prezenţi în sală au votat pentru susţinerea candidaturii la funcţia de vicepreşedinte al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România a doctorului Raed Arafat.
„(…) Mai puţin mă interesează funcţia. Mă înteresează mai mult să văd Crucea Roşie funcţionând atunci când o să avem nevoie dea cu adevărat în situaţiile de criză şi de calamitate.
Pentru mine Crucea Roşie a fost o organizaţie în care m-am implicat chiar din 1990, în Cluj cu Crucea Roşie Germană. Am avut chiar tentative de a face anumiţi paşi în anumite proiecte dar nu am reuşit atunci. Rămân pentru Crucea Roşie un om care crede în organizaţie, nu numai în organizaţia românească, ci la nivel mondial. Crucea Roşie are un rol major, nu numai în zonele de conflict dar şi în intervenţii în zonele care este nevoie de cineva care să vine să aline durerea oamenilor care au suferit o calamitate sau un dezastru.
Am colaborat cu foarte multe organizaţii de Cruce Roşie din Norvegia, din Italia, din diferite ţări europene şi am văzut ce înseamnă Crucea Roşie în unele ţări. Este de fapt o organizaţie extreme de puternică, extreme de respectată, care are un rol major.
Din puctul meu de vedere Crucea Roşie Română mai are foarte multe de făcut ca să ajungem la nivelul la care pe plan naţional Crucea Roşie să aibă -hai să zicem – acestă putere pe care Crucea Roşie o are în ţări precum Germania, Italia, etc.
Acest lucru nu se poate face decât dacă îndreptăm eforturile pe anumite proiecte foarte precise, pe anumite domenii şi să le dezvoltăm de la zero sau de unde sun acum să le ducem mai departe pentru a întări Crucea Roşie. Să alocăm Crucii Roşii o parte într-o calamitate şi să ştim că ea se ocupă de acestă parte, mai exact de populaţie, pentru că este imposibil la ISU să se ocupe de toate aspectele şi etapele care sunt în cazul unei calamităţi. Aşa că indiferent de ce funcţie voi ocupa vreau să aducem Crucea Roşie foarte aproape de organismele de intervenţie profesioniste pe care le avem şi să devină o parte integrantă. (.) Mulţumesc domnului director Popescu şi domnului director Lefter şi vă asigur că vom dezvolta nu numai Crucea Roşie în Dâmboviţa ci şi pe plan naţional”, a spus Raed Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Incendiu, la o  hală din Răcovița

Un incendiu a izbucnit în jurul orei 00:02 la...

Furtuni, în  județul Dâmbovița 

În urma manifestărilor codurilor roșu și portocaliu care au...

Dosar penal întocmit de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Dâmbovița au oprit pentru...