Nemulţumirea lui lohannis

Date:

PONTA IOHANISÎn sfârşit, la orizontul politicii româneşti au început să apară meteoric primele scântei dintre noul preşedinte al românilor, Klaus lohannis şi de acum rodatul-erodatull prim-min-istru al unei părţi a românilor, Victor Ponta. Problema este că actuala situaţie politică a început să devină tot mai încordată, mai mult sub aspect tehnic adminis-tratv. Adevărul este că actualul preşedinte al românilor din ţară şi din diasporă nu poate lucra cu un guvern format din indivizi care îţi lasă impresia că s-au specializat la înalta Academie Alba-Neagra. Pierzându-şi răbdarea, mai râu ca fata mare înaintea măritişului, PNL a început să-l bombardeze pe versatul Ponta cu plângere penală dacă nu organizează alegeri pentru funcţiile vacante, aşa cum spune legea. între noi fie vorba, PSD-ul nu are niciun interes să organizeze alegeri anticipate pentru clarificarea situaţiei acolo unde sunt vacante funcţiile de primari şi de consilieri locali sau judeţeni. Deocamdată PSD-ului îi convine această situaţie, cu primarii şi consilierii provizoiru desemnaţi în funcţiile respective. Este clar că aceştia nu au niciun interes să deranjeze prea tare PSD-ul, preferând tacit să facă jocurile administrative ale partidului de guvernământ.
De asemenea, dacă s-ar organiza alegeri anticipate pentru umila funcţie de primar sau de cosilier local ori judeţean, PSD-ul ar putea să constate, cu dureri maxime de ficat. că în funcţiile vacante s-ar putea să apară oameni ai PNL-ului sau ai PDL-ului compromis în ochii unei părţi a elerctoratului, ultima formaţiune nevrând, cu încăpăţânare desigur, să pună involuntar umărul la realizarea visului de aur al PSD-ului de a fi partidul stat care să dispună desicreţionar de destinele celor ce locuiesc încă între graniţele statului român.
Iohannis care, din declaraţii cel puţin reiese, are de gând să schimbe lucrurile în această ţară, se simte incomodat nu de prezenţa fizică a pesediştilor la guvernare, cât de încăpăţânarea lor de a trage de timp, de a împierdica modificările, sperând că în 2016, cu sprijin financiar, inclusiv cu ajutorul romilor şi al feţelor bisericeşti, vor câştiga detaşat alegerile, în felul acesta reuşind să-l blocheze definitiv pe lohannis. Fiind uns cu toate alifiile, inclusiv cu pucioasă, Victor Ponta l-a atacat voalat pe Iohannis, spunâd că reacţia preşedintelui nu este decât un scandal şi nimic mai mult, în stilul lui Traian Băsescu. Victor Ponta a ţinut să precizeze, arătându-şi uşor gheruţele, prin referire la „istoricii” ani 2010 şi 2011 că Traian Băsescu şi-a dorit atunci un guvern al său, „şi nu a ieşit prea bine, ca să fiu elegant”, a precizat încă actualul prim-min-istru al românilor. Învăţând câte ceva din culisele politicii româneşti, Victor Ponta a trecut la atac, desigur cu zâmbetul pe bunze, declarând în continuare că o să facă tot ce ţine de el ca să nu mai revină la guvernare cei care în 2010 şi 2011 luau şpăgi de la Microsoft. Interesant este faptul că domnul încă prim-min-istru uită că printre cei care luau şpăgi de la Microsoft s-au numărat tot felul de indivizi care în realitate, dacă-i adunai la un loc, alcătuiau nu doar spectrul color al politicii româneşti, dar şi imaginea veselă a corupţiei româneşti. Profitând de ocazie, în încercarea de a-l bloca definitiv pe Iohannis în toate inteniţiile sale de schimbare a societăţii româneşti, actualul prim-ministru al românilor a lovit subtil sub centură, spunând că noul PNL a început să semene cu fostul PDL, nefiind în stare de altceva decât de scandal. Oricum, este interesant faptul că a început să se contureze o stare coflictuală inevitabilă între Ponta şi lohannis. Adevărul este că PSD-ul va face tot posibilul pentru a-l discredita pe Klaus Iohannis prin tot felul de metode, fără a se uita tehnica zvonului, ultimul că germanul ar fi fost sprijinit să ajungă la putere cu sprijinul lui… Putin, pentru a-l împiedica să concretizeze ideea de bază din campania electorală: România lucrului bine făcut. Este adevărat că şi PSD-ul doreşte să realizeze un lucru bine făcut, dar nu neapărat în folosul majorităţii, ci în folosul minorităţii. Oricum, ar trebui să se conştientizeze faptul că, indiferent ce cred unii şi alţii, PSD nu are de gând să renunţe la lupta de acaparare a întregii puteri la nivel naţional, în plan economic, financiar şi juridic, cele trei domenii care stau la baza prosperităţii unora şi sărăcirii altora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Știri EURO 2024 actualizate în timp real pe F5XMedia.ro

Rămâi la curent cu toate știrile și actualizările despre...

DepanareLaptop devine Service & Shop – Poți achiziționa componente pentru laptopul tău

Adaptabilitatea și angajamentul de a răspunde nevoilor în continuă...

Contractul de vânzare-cumpărare în mai puțin de 5 minute pe Contract-Auto.ro

Vânzătorii și cumpărătorii de automobile se bucură de o...

Cardurile de alimente sunt  încărcate zilele acestea cu o nouă tranșă de 250 de lei

 Cardurile de alimente (tichete sociale) sunt  încărcate cu o...