Tradiţiile şi obiceiurile de iarnă, păstrate cu sfinţenie în comuna Vişina

În comuna dâmboviţeană Vişina, autorităţile locale în parteneriat cu Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Vişina îşi dau tot interesul să păstreze tradiţiile şi obiceiurile zonei.
Pentru câteva ceasuri, Căminul Cultural din Vişina a fost gazda unui spectacol oferit de elevii Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” Vişina şi de Ansamblul Folcloric „Narcisa de pe Neajlov” Vişina, magia sărbătorilor de iarnă făcându-şi simţită prezenţa. Evenimentul a început cu tradiţionalele colinde. A urmat un program de dansuri populare specifice zonei, oferit de Ansamblul Folcloric „Narcisa de pe Neajlov” Vişina. Autorităţile locale, dar şi cadrele didactice pun umărul la păstrarea tradiţiilor în comuna Vişina şi totodată şi-au arătat tot interesul pentru a iniţia proiecte ambiţioase privind promovarea culturii, a folclorului şi tradiţiilor din zonă.
Evenimentul s-a încheiat cu un străvechi obicei agrar, Pluguşorul, însă adaptat zonei.
La final, primarul Jean Aurelian Istrate, viceprimarul lonuţ Papa şi oameni de bine ai comunei au împărţit daruri tuturor tinerilor care le-au oferit un spectacol de neuitat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Premii la 50 de ani de căsătorie pentru 16 de cupluri din comuna Răzvad

Un număr de 16 cupluri din comuna Răzvad, care au împlinit 50 de ani de căsătorie, au fost premiate de către primarul Emanuel Spătaru, la sediul primăriei. Cuplurile care au sărbătorit nunta de aur au primit din partea Primăriei Răzvad şi a Consiliului Local Răzvad sincere felicitări, un premiu de […]