Măsuri speciale de limitare a răspândirii COVID-19, în Târgovişte

În vederea limitării răspândirii cu noul Coronavirus, Primăria Municipiului Târgovişte a demarat, miercuri, 8 aprilie 2020, o amplă acţiune de igienizare şi dezinfectare a străzilor şi trotuarelor din oraş.
Aproximativ 150 de salariaţi de la Direcţia de Salubritate şi SC Eco Sal Târgovişte spală arterele principale, dar şi străzile şi trotuarele din carteiere cu un detergent eco, ce are rol de degresare, dezinfectare şi parfumare, aprobat de autorităţile sanitare în domeniu. De asemenea, zonele dezinfectate sunt clătite cu apă imediat după efectuarea operaţiunii.
Acţiunea a demarat în Microraioanele XI şi XII şi va continua şi în restul oraşului.
Vă amintim că administraţia locală a finalizat, în urmă cu câteva zile, o altă operaţiune amplă de combatere a COVID-19. Este vorba

de dezinfecţia celor aproximativ 1.500 de scări de bloc prin pulberizare. De asemenea, în fiecare scară a fost montat câte un dispozitiv cu gel dezinfectant pentru igienizarea populaţiei.
Dezinfectarea a fost efectuată prin Direcţia de Salubritate a Municipiului Târgovişte, operator autorizat pentru acest gen de activităţi.
Ca măsură complementară, luând în considerare prevederile Ordonanţelor Militare Nr. 2/21.03.2020, respectiv Nr 3/24.03.2020, Primăria Municipiului Târgovişte, prin Direcţia de Asistenţă Socială, vine în sprijinul persoanelor vârstnice, de peste 65 ani, fără susţinători sau altă formă de ajutor, în vederea minimalizării expunerii lor în afară locuinţelor.
Dacă va aflaţi în situaţia de mai sus sau cunoaşteţi o persoană care se încadrează în categoria prezentată, vă rugăm să vă adresaţi Direcţiei de Asistenţă Socială Târgovişte.

Solicitările vor fi efectuate telefonic, la numerele:

 • 0372.764.198 ( zilnic între orele 08:00 -16:00);
 • 0742.087.920 (non-stop).
  Alte acţiuni pentru limitarea răspândirii covid-19 pe care le execută Primăria Târgovişte în această perioadă:
 • Dezinfectare generală a mijloacelor de transport în comun (de cel puţin 2 ori/săptămână). De asemenea, la finalizarea traseului se va desfăşura un program suplimentar de dezinfecţie a barelor de susţinere, a uşilor, scaunelor şi a altor elemente de spri

jin din autobuze şi microbuze;

 • Dezinfectare unităţi de învăţământ: acţiune în derulare, cu precizarea că la redeschiderea cursurilor medicul şcolar va realiza un triaj epidemiologic;
 • Dezinfectare generală a spaţiilor Primăriei, cu accent pe cele deschise publicului, la care se adaugă măsuri de dezinfectare curentă, cu caracter permanent; Distribuirea de măşti şi mănuşi către personalul Primăriei care lucrează cu publicul;
 • Contactarea persoanelor izolate la domiciliu, în vederea acordării măsurilor de sprijin, astfel încât să se evite orice situaţie în care persoanele respective să iasă din izolare;
 • La toate acestea se adugă măsura diminuării programului de transport în comun cu aproximativ 40%.
 • Astfel, vehiculele aparţinând „Servicii Publice Municipale Târgovişte” vor funcţiona după următorul program:
 • 05.00 – 08.00 – curse normale;
 • 13.00 – 16.00 – curse normale exterior;21.00 – 23.00 -curse normale.
 • NOTă: Programul detaliat de transport poate fi consultat şi în staţiile de traseu, precum şi în cadrul aplicaţiei Târgovişte City App. De precizat că toate spaţiile administraţiei publice locale târgoviştene destinate lucrului cu publicul sunt dotate cu dozatoare cu substanţe dezinfectante pe bază de senzor.

Numerele de telefon puse la dispoziţie de către Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa în această perioadă de pandemie sunt:
-0786 930.676 -0785 213.252
-0785 213.253 -0785 213.254

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cezar Preda, deputat PNL: " România trebuie să propună UE acordarea unitară a unui bonus pentru întreg personalul medical din prima linie!"

In opinia deputatului PNL de Dâmboviţa Cezar Preda, noul coronavirus este cea mai cumplită ameninţare de la înfiinţarea UE şi până astăzi. Acesta susţine că nicio ţară nu poate lupta de una singură, fiind nevoie de unitate de acţiune şi solidaritate. Prin intermediul unui comunicat de presă, Cezar Preda transmite […]