Încheierea misiunii experţilor europeni privind stabilirea zonelor de restricţie impuse de evoluţia Pestei Porcine

Miercuri, 13 februarie, sa încheiat misiunea experţilor europeni care a avut drept scop analizarea posibilităţilor de modificare ale Anexei Deciziei 709/2014, respectiv, flexibilizare criteriilor de stabilire a zonelor de restricţie impuse de evoluţia pestei porcine africane (PPA).
În cadrul vizitei au avut loc atât discuţii cu reprezentanţi ai ANSVSA de la nivel central şi teritorial, cât şi vizite la o exploa-taţie comercială de creştere a porcilor, la două gospodării ale populaţiei şi la sediul unei Direcţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene.
Printre factorii de risc identificaţi, cei mai importanţi au fost cei referitori la măsurile scăzute de biosecuritate din sistemul de creştere al porcilor în gospodăriile populaţiei şi controlul insuficient al mişcării animalelor (comerţul şi transportul porcilor fără respectarea legislaţiei sanitare veterinare).
La finalul întâlnirii, experţii europeni au transmis că vor analiza situaţia prezentată şi, pe baza informaţiilor obţinute cu privire la evoluţia bolii, se va întocmi un raport care va include şi recomandări referitoare la măsurile necesare a fi aplicate în vederea modificării Anexei Deciziei 709/ 2014.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

"CU ŞI DESPRE CARAGIALE"

Astăzi, vineri, 15 februarie, la Muzeul de Istorie, cu începere de la ora 10.30, Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte în parteneriat cu Şcoala „Matei Basarab” Târgovişte, Şcoala „Radu cel Mare” Târgovişte şi Şcoala Gimnazială Specială din Târgovişte invită publicul la evenimentul cultural intitulat „Cu şi […]