ECHIPA NAŢIONALĂ DE BASCHET FEMININ, LA UNIVERSIADĂ

Mihai ROŞOIU
0 0

Veşti bune pentru echipa naţionala de baschet feminin a României. Tricolorele au fost invitate să participe la Universiada de Vară de la Napoli (3-14 iulie).
Ultima participare a României în turneul de baschet feminin a fost în ediţia din 1993 a Universiadei de Vară, gazduită de Buffalo (SUA). Cea mai bună performanţă a naţionalei feminine la Universiadă fusese înregistrată însă cu 10 ani mai devreme, în 1983, cănd ţara noastră a obţinut medaliile de argint la Edmonton (Canada), aurul revenind Statelor Unite. Şi în 1981 România se clasase pe podium (locul 3) la Universiada de la Bucureşti.
Vulturii, doar rezerve în acest an
Pentru ediţia din acest an, naţionala masculină nu a fost invitată să participe la Universiadă, cu toate că s-a descurcat onorabil, la ultimele ediţii. De altfel, după 1990, cea mai bună clasare a naţionalei masculine a fost Locul 6, obţinut în 2013, la Kazan (Rusia), de o echipa antrenată de Tudor Costescu, care includea jucători precum Rolland Torok, Iulian Orbeanu, Bogdan Tibir-na, Vlad Negoiţescu, Adrian Guţoaia sau Cătălin Petrişor.
La ediţia din această vară, Vulturii sunt „rezerve”, având şanse să fie invitaţi în competiţie doar dacă una dintre celelalte echipe naţionale nu confirmă participarea sau nu îndeplineşte criteriile de eligibilitate.
Federaţia Internatională a Sportului Universitar a anunţat că, pe lângă bachet masculin, România este rezervă şi în întrecerile de Rugby în 7 (masculin), Polo (masculin) şi Gimnastică (masculin).
România, reprezentată doar în întrecerile de baschet feminin şi tenis de masă
Acelasi for a confirmat că ţara noastră va fi prezentă cu siguranţă în întrecerile de baschet feminin şi cele de tenis de masă (masculin şi feminin).
Acvilele îşi vor afla adversarele la începutul lunii aprilie, atunci când la Napoli va avea loc tragerea la sorţi.
Pot juca studentele sub 25 de ani
La Universiada de la Napoli, Acvilele vor alinia o echipă reprezentativă formată din jucătoare născute între 1 ianuarie 1994 şi 31 decembrie 2001, studente sau care au absolvit în 2018 studiile universitare.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

O NOUĂ RUNDĂ SPECTACULOASĂ ÎN LIGA A III A

Cel mai important meci al rundei cu numărul 18 a avut loc la Recea, acolo unde ocupanta primului loc din seria a V-a a primit vizita colegei de judeţ, CS Minaur, ultima clasată pe podium. Meciul a avut o importanţă capitală pentru ambele echipe în condiţiile în care un eşec […]