Dâmboviţa: Primul deces din acest an la o persoană infectată cu virus gripal

0 0

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa, în intervalul 29 ianuarie – 4 februarie, în Dâmboviţa a fost raportat şi înregistrat un număr total de 895 de viroze respiratorii. Dintrea cestea, 774 au fost cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii, cu 16 internări, şi 121 au fost pneumonii, cu şase cazuri internate.
Au fost confirmate de către Laboratorul Institutului Cantacuzino şi 5 cazuri de gripă, din care 4 cazuri cu virus gripal tip B, toate la persoane adulte şi un caz cu virus gripal tip A/H1n1 pdm 09, la un copil în vârstă de 3 ani, iar o persoană diagnosticată cu gripa pdm 09 a decedat.
DSP Dâmboviţa reaminteşte populaţiei că gripa este o boală acută infecţioasă foarte contagioasă, care se transmite pe cale aeriană (direct prin tuse sau strănut şi indirect prin obiecte proaspăt contaminate) şi care se manifestă prin simptome respiratorii şi fenomene toxice generale, putând evolua uneori spre forme grave.
Se recomandă tuturor persoanelor să respecte regulile de igienă personal şi colectivă şi să se adreseze medicului de familie la primele semne de boală (febra 39-40 grade Celsius, frisoane, cefalee, dureri musculare, astenie fizică, conges-tionarea faringelui, răguşeală până la afonie, tuse frecventă uscată obositoare, inapetenţă, greţuri, vărsături).

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cezar Preda despre ministrul Economiei: "N-avea ce căuta acolo"

Deputatul liberal Cezar Preda consideră că rezultatele obţinute de PSD după un an de guvernare sunt mult sub aşteptări şi a criticat dur membri ai noului cabinet: „În ce priveşte componenţa noului guvern şi a criticilor care s-au exprimat, în spiritul dorinţei conducerii PNL am să spun o poziţie: E […]