ALEGE PARTEA CEA BUNA!

0 0

Preot StefanescuPreot loan ŞTEFĂNESCU
Prins în valurile tulburi ale vieţii de zi cu zi, omul aşa-zis „modern” de azi, mereu ocupat, grăbit şi îngrijorat, uită de chemarea şi de datoria lui faţă de Dumnezeu.
Şi cât pierde acest om, prin simplul fapt că refuză să-şi deschidă sufletul spre El!
Câţi dintre noi mai au timp să deschidă Sf. Scriptură şi să citească situaţia în care se aflau Marta şi Măria (Luca X, 38-42). Marta, care se îngrijea de multe, a venit repede la Hristos şi I-a zis: „Doamne, nu vezi că sora mea m-a lăsat să slujesc singură? Zi-i dar ca să-mi ajute”.
Drept răspuns, El i-a zis: „Marto, Marto, te îngrijeşti şi te frămânţi de multe, dar un singur lucru trebuieşte. Măria şi-a ales partea cea bună, care nu se va lua de la ea”.
Din păcate, prea puţini dintre noi aleg partea cea bună, dar şi mai puţini discern între ceea ce este bine şi ceea ce este rău. De aceea, cititorule care ţii în mână această scriere, să ştii că ea nu a apărut la întâmplare, ci vrea să te atenţioneze „să alegi partea cea bună”.
Îngrijeşte-te şi tu să-L găseşti pe Dumnezeu şi să-I slujeşti Lui; îngrijeşte-te să-L înţelegi şi să-L urmezi în credinţă.
Eu sunt convins că şi de tine depinde salvarea sufletului poporului român şi regăsirea adevăratei sale identităţi! Cineva spunea: „Dacă întrebi o muscă: sunt flori în zona aceasta?”, ea îţi va spune: „Nu ştiu. Ci ştiu numai că acolo jos, în groapă, sunt cutii de conserve, gunoaie, necuraţii”, şi ea va înşira toate murdăriile pe care a stat. Dar dacă vei întreba o albină: „Ai văzut vreo necurăţie în zona aceasta?” -ea îţi va spune; „Necurăţie? Nu, nu am văzut nicăieri”.
Aici locul este plin de flori bine mirositoare şi îţi va enumera o grămadă de flori de gradină şi sălbatice. Vezi, musca ştie unde există gunoaie, în timp ce albina ştie că acolo este un crin, mai departe o zambilă… După cum vedem, în lumea de azi, unii oameni seamănă cu albina, iar alţii, din păcate, seamănă cu musca. Cei care seamănă cu musca sunt cei care în orice situaţie caută „murdăria” şi se perocupă de ea, nu văd nicăieri nici un bine.
Însă cei care seamănă cu albina caută şi află orice bine există. Omul stricat, stricat gândeşte, pe toate le interpretează anapoda, în timp ce acela care are gânduri bune, orice ar vedea şi orice îi vei spune, are în minte doar gândul cel bun.
Tu cu cine te asemeni? Cu musca… sau cu albina? Ce cale ţi-ai ales?
Unii s-au obişnuit cu statutul de „muscă” şi au ajuns chiar să se împace cu „mirosul neplăcut”. Unii încep chiar să-şi aprecieze propiile defecte. Sper să nu fii printre
ei!

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

MĂRŢIŞORUL DESCHIDE UŞA PRIMĂVERII!

Deschis întotdeauna către nevoile tinerilor, Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” din Târgovişte organizează de fiecare dată acţiuni care să răspundă cerinţelor acestora. Şi de această dată a organizat, în parteneriat cu Şcoala Generală clasele I-VIII din Tătărani, un atelier creativ cu rolul de promovare a obiceiurilor populare româneşti, intitulat „MĂRŢIŞORUL […]