Acţiune de informare a participanţilor la trafic, organizată de poliţiştii Serviciului Rutier şi structura de prevenire a criminalităţii

0 0

Poliţiştii Serviciului Rutier şi structura de prevenire a criminalităţii au organizat pe raza municipiului Târgovişte o activitate stradală, de informare a participanţilor la trafic, îndeosebi a pietonilor.
Poliţiştii au stat de vorbă cu pietonii şi conducătorii auto şi le-au atras atenţia cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie.
De asemenea, poliţiştii le-au distribuit flyere cu recomandări preventive.
Poliţiştii rutieri le recomandă pietonilor:
Traversaţi numai pe trecerile pentru pietoni sau pe la colţ de strada! Nu traversaţi strada prin faţa sau prin spatele autovehiculelor oprite!
La orice traversare, opriţi-vă în afara părţii carosabile, asiguraţi-vă din stânga, din dreapta şi apoi din stânga din nou!
Apreciaţi corect timpul necesar pentru a traversa în siguranţă şi luaţi în calcul că, atunci când traversaţi străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflaţi într-o zonă cu regim ridicat de viteză, trebuie să manifestaţi şi mai multă prudenţă!
Traversaţi perpendicular pe axul drumului, în pas vioi, dar nu în fugă! Oferiţi-le şoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!
Evitaţi să circulaţi pe partea carosabilă sau pe pistele pentru biciclişti! Folosiţi trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeţi cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveţi traficul în faţă!
Respectaţi întocmai semnificaţia semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) şi nu circulaţi pe drumurile publice dacă aţi consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat creşte semnificativ.
Fiţi prudenţi pe vreme rea sau pe timp de noapte! Pentru a fi vizibili, purtaţi haine de culori deschise şi elemente reflectorizante!

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Comuna Răzvad s-a înfrăţit cu Mileştii Mici

Dimitrie Cantemir spunea: Basarabia dintre Nistru şi Prut reprezintă leagănul autentic al civilizaţiei româneşti, iar România fără Basarabia nu are trecut, prezent şi viitor. Şi dacă vorbim de tradiţii, acestea sunt foarte bine conservate pe dealurile Basarabiei. Oamenii de peste Prut atunci când vorbesc de România, vorbesc de patria lor. […]