Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb a fost prezenă la Târgovişte la prezentarea celui mai mare proiect de infrastructură de apă şi canal din judeţul Dâmboviţa

Date:

Sala Unirii a Consiliului Judeţean Dâmboviţa a găzduit şedinţa de prezentare a Contractului de Achiziţie Publică „Sprijin pentru pregătirea aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Dâmboviţa”, proiect semnat în data de 10 mai 2018 şi derulat de Compania de Apă Târgovişte -Dâmboviţa, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.
La eveniment au participat: ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, vicepreşedintele Senatului, Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Daniel Comănescu, vicepreşedintele Luciana Cristea, prefectul judeţului Dâmboviţa, Antonel Jîjîie, administratorul public al judeţului, lonuţ Săvoiu, parlamentarii dâmboviţeni Claudia Gilia, Carmen Holban, Corneliu Ştefan şi Titus Corlăţean, directorul general al Direcţiei Generale Programe Infrastructură Mare, Cătălin Gheran, şi directorul Companiei de Apă Târ-govişte – Dâmboviţa, Adrian Dumitru, primarul Municipiului Târgovişte, Cristian Stan şi edilii altor localităţi vizate de proiect. La întâlnire au fost prezenţi şi reprezentanţi ai unităţii de implementare a proiectului, precum şi reprezentanţi ai Consultantului.
Proiectul, în valoare de peste 220 milioane Euro, urmăreşte realizarea de investiţii pentru sistemele de apă şi apă uzată, care fac parte din aria de operare a Companiei de Apă Târ-govişte Dâmboviţa, în 52 de UAT-uri.
Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a mulţumit şi a făcut apel la toţi cei implicaţi în implementarea proiectului să gestioneze cu seriozitate toate activităţile necesare realizării cu succes a celui de-al doilea masterplan aferent proiectului, termenul-limită fiind luna august 2019.
La rândul său, vicepreşedintele Senatului, Adrian Ţuţuianu, a solicitat consultantului să pregătească la termen toate documentaţiile din cadrul proiectului, primele dintre acestea, referitoare la o parte din cele 52 de localităţi, urmând a fi predate pe data de 27 august 2018. De asemenea, a recomandat conducerii Companiei de Apă să găsească soluţii concrete tuturor problemelor cu care aceasta se confruntă în prezent. Totodată, reprezentanţilor unităţii de implementare a proiectului le-a sugerat să respecte legislaţia în domeniul achiziţiilor publice, iar celor ai unităţilor administrativ-teritoriale dâmboviţene să rămână membri şi să-şi plătească la termen cotizaţiile către Asociaţia de Dezvoltare Inter-comunitară, dar şi contribuţiile pentru majorarea capitalului social.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

PJDL este o gură de oxigen pentru administrațiile locale 

Programul Județean de Dezvoltare Locală este un succes și...

Accident rutier soldat cu pagube material pe DN 72A Priseaca

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

Mai mulţi cetăţeni au fost depistaţi în ultimele zile cu nereguli pe aeroporturi 

În ultimele zile, echipele mixte care desfășoară controale în...