Ziua Drepturilor Omului

„Toţi oamenii se nasc liberi şi egali în demnitate şi în drepturi”, se afirmă în primul articol al Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului, adoptate la 10 decembrie 1948 de Adunarea Generală ONU, primul act internaţional în care au fost exprimate drepturile şi libertăţile fundamentale care trebuie garantate oamenilor din întreaga lume.
Ziua Drepturilor Omului este sărbătorită anual în jurul lumii pe 10 decembrie.
Data a fost aleasă pentru a onora adoptarea şi proclamarea de către Adunarea Generală a ONU, la 10 decembrie 1948, a Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului (DUDO), prima exprimare globală a drepturilor omului şi una dintre primele realizări majore a noii organizaţii a Naţiunilor Unite. Instituirea oficială a Zilei Drepturilor Omului, a avut loc la plenara 317 a Adunării Generale, la 4 decembrie 1950, când Adunarea Generală a declarat Rezoluţia 423 (V), prin care invita toate statele membre, precum şi orice alte organizaţii interesate să sărbătorească ziua aşa cum cred că e potrivit. Ziua este marcată în mod normal atât de conferinţe şi reuniuni politice la nivel înalt cât şi de evenimente culturale şi expoziţii care se ocupă cu probleme legate de drepturile omului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PREMIILE LA BIENALA DE ARTĂ PLASTICĂ "GHEORGHE PETRAŞCU"

Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte a găzduit vernisajul celei de-a XlV-a ediţii a BIENALEI DE ARTĂ PLASTICĂ „GHEORGHE PETRAŞCU”, ce poartă numele marelui artist care şi-a legat viaţa şi opera de meleagurile târgoviştene. Festivitatea de înmânare a premiilor şi vernisajul, a avut loc la Muzeul de Istorie, str. Calea […]