VIDEO. Cristian Stan: „Operatorului care asigură transportul public la nivelul municipiului Târgovişte nu a dat dovadă de transparenţă”

cristian stanÎn ultima şedinţă a Consiliului Local Târgovişte, consilierii locali PDL, PNL şi PP-DD au făcut front comun şi au aprobat un proiect de hotărâre privind creşterea preţurilor pentru biletele şi abonamentele de călătorie pentru transportul public de călători în municipiul Târgovişte. Creşterea tarifelor este între 20% (la abonamentul lunar nelimitat) şi 40% (la abonamentul cu două călătorii pe zi). Cristian Stan, liderul consilierilor PSD din Consiliul Local Târgovişte, susţine cu tărie că este inoportună decizia „majorităţii” PDL-PNL-PP-DD privind mărirea preţurilor pentru bilete şi abonamente chiar în pragul iernii. Totodată, Cristian Stan susţine că societatea de transport public din Târgovişte a dat dovadă de lipsă de transparenţă. Se pare că operatorul de servicii nu dă deloc dovadă de transparenţă şi ignoră solicitările venite din partea aleşilor locali. Deşi au cerut să li se prezinte anumite documente încă din luna februarie a acestui an, AITT îi ignoră pe consilieri şi nu a răspuns solicitărilor nici până în ziua de astăzi: „Principalele obiecţii pe care noi le-am menţionat au vizat împrejurarea că pe de-o parte oportunitatea majorării tarifelor nu este justificată la acest moment, în prag de iarnă, iar pe de altă parte, reprezentanţii operatorului care asigură acest serviciu la nivelul municipiului Târgovişte, nu au dat niciodată dovadă de transparenţă cu privire la costurile pe care le au pentru operarea acestui serviciu. Menţionez că încă din luna februarie 2013 am solicitat, în mod expres, reprezentanţilor AITT să pună la dispoziţia consilierilor locali contractul încheiat cu Consiliul Local şi o sinteză a obligaţiilor reciproce pe care părţile le au, cu gradul de realizare a acestora şi, totodată, am solicitat să ne fie prezentate veniturile şi cheltuielile SC AITT. Această solicitare a noastră este cuprinsă în procesul verbal încheiat în urma şedinţei ordinare a Consiliului Local Municipal din data de 28 februarie 2013. Menţionez că niciodată reprezentanţii AITT nu ne-au pus la dispoziţie aceste documente”, a declarat Cristian Stan, consilier PSD în Consiliul Local Municipal Târgovişte. Consilierii locali ai PSD speră ca într-o bună zi societatea de transport să răspundă solictărilor înaintate de la începutul anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Recolta Gura Şuţii - Luceafărul Drac/omiresti 2-4 (2-2) "La pomul lăudat să nu te duci cu sacul"

Stadion GSA Nucet, teren bun, timp călduros, spectatori 100. Au marcat: A. Stoica (min. 2), I. Nedelcu (40 – autogol), respectiv Rădoiu (11, 43 şi 72), Cernat (59). Şuturi spre poartă 9-10, cornere 8-3. Au arbitrat: Mugurel Ciocmată 7 – Aron Pitiş 7, Mariana Tudor 7. Observatori A.J.F.: Emil Tudor […]