Tigrul siberian şi capra chinezească

tigruSăptămâna trecută, un tigru siberian a fost lăsat în libertate pe terotoriul rus. Până aici nimic ieşit din comun. Pe teritoriul rus se plimbă în libertate şi oameni mai periculoşi decât tigrul siberian. Problema este că tigrul siberian este pe cale de dispariţie, pe când oamenii, încă nu, iar pagubele provocate de aceştia din urmă depăşesc până şi imaginaţia unui tigeru siberian. Deci, tigrul respectiv, analfabet de felul său şi, în plus distrat, a trecut graniţa cu China. Apucăturile de turist ilegal ale tigrului nu ar fi deranjat pe nimeni, nici pe ruşi, nici pe chinezi dacă stimabilului şi onorabilul-ului siberian, ca orice patruped care se respectă, nu i s-ar fi făcut foame. În consecinţă, într-o noapte cu cerul înstelat, a intrat nepoftit într-o fermă chinezească, din apropierea graniţei, masacrând 18 capre chinezeşti inocente şi nevinovate. Pe unele le-a consumat crude, pe altele doar le-a omorât din plăcerea sadică de a ucide, după care a plecat calm, satisfăcut sufleteşte că şi-a făcut damblaua.
Oficial, cinci tigri siberieni au fost lăsaţi să se mişte liberi în mijlocul naturii. Eliberarea unora dintre ei a avut loc în prezenţa lui Vladimir Putin. Deşi li s-a atras atenţia să nu pătrundă pe teritoriul chinez, neştiind prea bine rusa, beţi de excesul neaşteptat de libertate, tigri au dat o raită şi pe la vecini. Chinezii or fi ei mici de stat, dar au un IQ ce le depăşeşte cu foarte mult înălţimea fizică. În consecinţă, au reuşit să identifice asasinul în persoana tigrului cunoscut de specialişti sub numele de Ustin. Nu este primul asasin fără plată ce a pătruns pe teritoriul chinez. Cu o lună mai devreme, un alt tigru, cunoscut de profesioniştii în arta asasinatului sub numele de Kuzia, a dat iama prin caprele chinezeşti, unele dintre ele, după cum au constatat medicii legişti, decedând în urma atacului de cord provocat de spaimă. Imediat „Ziarul poporului” a luat atitudine, numindu-i pa asasini „tigrii lui Putin” ceea ce a şifonat sensibilitatea Kremlinului. ţăranii chinezi, mai cu scaun la fiecare cap de locuitor din zona rurală de frontieră cu Rusia, au decis să deturneze atenţia tigrilor, dând drumul în pădure unui anumit număr de bovine pentru a potoli foamea patrupedelor siberiene, nu înainte de a-i prelucra ideologic, făcându-i să înţeleagă că este de datoria lor patriotică să protejeze viaţa gingaşelor capre prin exemplul sacrificiului personal, iar boii au fost de acord.
Un alt aspect care nu trebuie neglijat: pe teritoriul chinez trăiesc deja, de mulţi ani, în diaspora, doar 18 sau cel mult 22 de tigri siberieni, dar îşi duc existenţa aşa de discret, încât îi enervează şi pe braconierii unşi cu toate alifiile, inclusiv cu cele obţinute din carcasa tigrului. Adevărul este că tigrul siberian este vânat de chinezi pentru proprietăţile, unii zic virtuţile sale terapeutice. Se spune că bărbaţii îl caută pentru puterea sa de a vindeca chiar şi impotenţa în cazuri foarte grave. S-a constatat că numai simpla sa aparaţie în faţa unui bărbat provoacă scularea instantanee a părului acestuia chiar dacă respectivul este tuns zero.
Oricum, Kremlinul a atras atenţia Pekinului că uciderea unui tigru siberian se poate lăsa cu incidente diplomatice, mai ales că Vladimir Putin în persoană este implicat în activitatea unei fundaţii al cărui scop este salvarea acestei specii pe cale de dispriţie. Trebuie remarcată marea iubire de care este capabil Vladimir Putin pentru aceste animale, fundaţia în cauză fiind creată chiar de el, în 2013. Păcat că preşedintele rus nu a creat şi o fundaţie pentru salvarea etniilor aflate pe cale de dispariţie. În final, menţionăm că Vladimir Putin a organizat şi o conferinţă internaţională având ca subiect de dezbatere salvarea tigrului siberian. Acţiunile umanitare ale lui Vladimir Putin au dat roade. În prezent, în Rusia trăiesc 500 de tigri siberieni, de cinci ori mai mulţi decât în urmă cu cinci decenii, fără să le zică nimeni nici cel puţin să se dea la o parte, dacă le iese cineva în cale. O ultimă menţiune: din 1964, în fiecare seară se difuzează la televiziunea rusă emisiunea „Noapte bună, copii”, vedeta acesteia fiind, de câţiva ani… tigrul siberian. Se pare că are mari şanse să devină şi mascota Kremlinului. Se va ajunge la o confruntare între mascote: tigrul siberian al ruşilor cu ursul panda al chinezilor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Atenţie! Prudenfă maximă pe drumurile acoperite cu zăpadă sau polei

Având în vedere apariţia fenomenelor specifice sezonului de iarnă, pentru deplasări în condiţii de siguranţă şi prevenirea evenimentelor nedorite, poliţia dâmboviţeană recomandă participanţilor la trafic să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie şi indicaţiile agenţilor rutieri. Legislaţia în vigoare prevede că pentru deplasarea autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, […]