Published On: vin, apr. 20th, 2018

SORANA CÎRSTEA: „SUNTEM GENERAŢIA DE AUR A TENISULUI ROMÂNESC”

nichiduta.ro

Echipa României de Fed Cup se pregăteşte de meciul cu Elveţia, din play-off-ul pentru Grupa Mondială. Dacă în luna februarie, înainte de partida contra Canadei, Sorana Cîrstea spunea că România poate alcătui fără probleme chiar şi 3 echipe redutabile pentru Fed Cup, acum face o nouă afirmaţie plină de optimism: consideră că ea şi colegele sale reprezintă „Generaţia de Aur” a tenisului românesc şi visează chiar la trofeul competiţiei, scrie digisport.ro.
La începutul anului, Sorana Cîrstea (28 de ani) spunea că „România nu stă în Simona Halep”, când liderul WTA (în acel moment pe locul al doilea) lipsea, din cauza unei accidentări, din lotul lui Florin Segărceanu; odată cu revenirea jucătoarei din Constanţa, speranţele au crescut şi o fac pe Sorana să spună că echipa noastră poate chiar să câştige Fed Cup, trofeu deţinut în acest moment de Statele Unite ale Americii (l-a cucerit de 18 ori, un record pentru competiţie).
„Suntem o echipă extrem de puternică. Nici nu ştiu dacă mai există în această săptămână o echipă cu 4 jucătoare în primele 40 din lume. Este incredibil ce se întâmplă. Suntem Generaţia de Aur a tenisului românesc. Avem valoarea necesară pentru a câştiga acest trofeu. Mă bucur că jucăm la Cluj, m-a emoţionat şi motivat tot
suportul pe care ni l-au oferit spectatorii de acolo ultima dată. Cred că va fi un weekend minunat”‘, a spus Sorana Cîrstea, la plecarea către Cluj-Napoca, locul de desfăşurare pentru meciul de Fed Cup dintre România şi Elveţia.
În tabăra română, Simona Halep, locul 1 WTA, Sorana Cîrstea, locul 34 WTA, lrina Begu, locul 38 WTA, şi Mihaela Buzărnescu, locul 40 WTA, au fost convocate de căpitanul nejucător Florin Segărceanu.
Gunthard le-a ales pe Timea Ba-csinszky, locul 46 WTA, Viktorija Go-lubic, locul 115 WTA, Jil Teichmann, locul 135 WTA, şi Patty Schnyder, locul 149 WTA.
Întâlnirea dintre România şi Elveţia, meci din play-off-ul Grupei Mondiale, are loc în perioada 21-22 aprilie 2018, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, ÎN DlRECT la Digi Sport.
Partida se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri: primele două meciuri de simplu în ziua de sâmbătă (21 aprilie), urmând ca duminică (22 aprilie) să se dispute celelalte două meciuri de simplu şi meciul de dublu.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro