Şantierele de la Conţeşti, Tărtăşeşti, Titu şi Potlogi vizitate de preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu

I.B.

IMG_20150401_110648
Preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu a făcut o vizită de lucru în mai multe comune dâmboviţene pentru a verifica stadilul de implementare a unor investiţii de maximă importanţă. Prima oprire a fost în comuna dâmboviţeană Conţeşti. S-a mers pe DC 44 Mereni-Stăneşti-Bălăneşti care este în plin proces de modernizare. Ordinul de începere la aceste lucrări s-a dat în data de 12 martie 2015. Investiţia este realizată în procent de 10%. Tot la Conţeşti preşedintele CJ Dâmboviţa a discutat şi cu o mulţime de cetăţeni care au ţinut să-îi aducă la cunoştinţă faptul că au probleme cu inundaţiile ori de câte ori plouă, nefiind bine pus la punct sistemul de scurgere a apei. S-a făcut o vizită şi la şantierul privind modernizarea căminului cultural din satul Bălteni dar şi la şantierul privind extinderea şi modernizarea Căminului pentru persoane vârstnice din satul Mereni. Şi comuna Tărtăşeşti a fost vizitată de preşedintele Adrian Ţuţuianu. În desfăşurare se află proiectul cu finanţare pe POR privind reabilitarea, modernizarea şi extinderea cu sală de gimnastică Şcoala Generală Tărtăşeşti.
Lucrările de la Palatul Potlogi verificate de preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu
În Comuna Potlogi, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu împreună cu edilul Nicolae Catrina a mers pe şantierul de lucru ce găzduieşte lucrările realizate în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 -2013 „Restaurarea şiIMG_20150401_130201 valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea / modernizarea infrastructurilor conexe din zona Ansamblului Brâncovenesc Potlogi”. Valoarea totală a proiectului este de 40.795.151,20 lei (inclusiv TVA), din care: 26.161.408,57 lei finanţare nerambursabilă din FEDR, 4.001.156,60 lei finanţare de la bugetul naţional şi 615.562,55 lei – contribuţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Preşedintele Adrian Ţuţuianu a ţinut să sublinieze faptul că în linii mari lucrările sunt în grafic însă toţi cei implicaţi în acest proiect nu reuşesc să ajungă la idei comune. Mai mult, joi, 2 aprilie reprezentanţiiIMG_20150401_133228 Ministerului Culturii şi unitatea de implementare a acestui proiect vor merge la Potlogi pentru a analiza împreună unele lucruri şi a le găsi rezolvare. Umiditatea este un alt factor care împiedică desfăşurarea tuturor lucrărilor. Preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu speră ca acest proiect să fie finalizat la finele anului 2015.
Reabilitarea termică a blocurilor este în plin proces de desfăşurare la Titu
Oraşul Titu beneficiază de o serie de investiţii în plin proces de desfăşurare care vor contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă. Zilele trecute preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu a făcut o vizită de lucru la Titu unde autorităţile locale i-au prezentat stadiul lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor, susţinute financiar integral de la bugetul local totodată s-a discutat şi despre urgentarea lucrărilor la construcţia celor şapte blocuri ANL adică 56 apartamente.IMG_20150401_104025 Tot anul acesta la Titu, vor fi demarcate lucrările la patru obiective importante pentru oraş. Este vorba despre reabilitare termică a blocurilor, deja există documentaţia depusă şi avizată la MDRAP. Totodată se va construi gradiniţă cu program prelungit -patru săli, se află în faza de aprobare pentru includerea în PNDL 2015. Un alt proiect important este cel legat de modernizarea drumurilor locale şi străzi în Sălcuţa şi aici este demarată procedura de achiziţie a lucrarilor. Şi nu în ultimul rând un alt proiect este cel legat de modernizarea stadionului Orăşenesc urmând ca la jumătatea lunii aprilie să se depună documentaţia la CNI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

165 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române

Vineri, 3 aprilie 2015, se împlinesc 165 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române. Cu această ocazie jandarmeria dâmboviţeană deja a organizat o serie de manifestări. La Corpului „K” al Universităţii Valahia, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa a desfăşurat o şedinţă festivă. Lucrările şedinţei festive au fost conduse de inspectorul […]