Published On: mar, nov. 21st, 2017

„Salvează o viaţă alături de jandarmii dâmboviţeni! Donează sânge!

nichiduta.ro

In contextul nevoii reale de sânge pentru transfuzii din spitalele din România, pentru conştientizarea cetăţenilor cu privire la importanţa şi beneficiile donării de sânge, precum şi pentru completarea stocului sangvin local, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa se desfăşoară a Il-a ediţe a campaniei de donare de sânge „Salvează o viaţă alături de jandarmii dâmboviţeni! Donează sânge! Acţiunea de recoltare de sânge se desfăşoară în perioada 20 – 24 noiembrie a.c., la Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmboviţa cu sprijinul personalului medical de specialitate.
În luna aprilie a.c., când s-a desfăşurat prima ediţie a acestei campanii de donare de sânge, peste 100 de jandarmi şi cetăţeni voluntari au dat dovadă de solidaritate faţă de semeni conştientizând faptul că prin sângele donat pot salva viaţa mai multor persoane aflate în suferinţă. Jandarmeria Română se situază pe locul al treilea în ceea ce priveşte încrederea cetăţenilor în instituţiile executive ale statului, după Pompieri şi Armată (conform sondajului INSCOP realizat în anul 2016). Acest lucru creează premisele unui impact pozitiv al acestei campanii umanitare realizate de o instituţie importantă pentru oameni.
Pentru a deveni donator de sânge trebuie sâ îndepliniţi următoarele condiţii:
– vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani
– greutate peste 50 Kg
– puls regulat, 60 -100 bătăi/minut. – tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg
– să nu fii suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale
– femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală
– să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării
– sa nu fii sub tratament pentru diferite afecţiuni: hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro