Published On: mar, feb. 11th, 2020

RUGĂCIUNEA SMERITĂ DESCHIDE PORŢILE CERULUI -SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIŞTE

nichiduta.ro

În prima duminică a Triodului, în ziua de 09 februarie 2020, înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, însoţit de preoţi şi diaconi, cu participarea a numeroşi credincioşi, a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgovişte.
Cu acest prilej, Mitropolitul Nifon a hirotonit întru diacon, pe seama Parohiei Broşteni, pe tânărul absolvent al Facultăţii de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei din Târgovişte, Ichim Alexandru.
înaltpreasfinţia Sa a aprofundat, în cuvântul său, Parabola Vameşului şi a Fariseului, evidenţiind cele două tipologii existenţiale, legate de mândrie sau de smerenie şi arătând că rugăciunea autentică, care deschide porţile

cerului, este cea făcută cu inima înfrântă şi smerită. Înaltul Ierarh a evocat roadele smereniei pentru viaţa personală şi comunitară, arătând că acestea sunt singurele care poate susţine viziunea creştină asupra civilizaţiei ce are ca principiu fundamental iubirea.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro