POLIŢIŞTI ROMÂNI, ÎN SPRIJINUL POLIŢIILOR EUROPENE, ÎN SEZONUL ESTIVAL

La începutul lunii iulie, 26 de poliţişti români încep misiunile de suport operativ în state europene, în special în staţiuni turistice şi zone cu aflux mare de turişti. Aceştia acordă asistenţă şi facilitează interacţiunea dintre cetăţenii români şi autorităţile locale. De asemenea, desfăşoară activităţi în cadrul unor proiecte ale poliţiilor partenere sau le sprijină în domeniul analizei informaţiilor.
În premieră, trei poliţişti români vor participa, pentru perioade succesive de câte 20 de zile, la o misiune de cooperare poliţienească internaţională, desfăşurată în Muntenegru, în perioada 2 iulie – 30 august 2019, în calitate de specialişti suport operativ.
Activitatea se desfăşoară în baza Memorandumului semnat de adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, comisar-şef de poliţie Florian DRAGNEA şi adjunctul şefului Direcţiei de Poliţie din Muntenegru, Nikola Janjusevic. Documentul s-a semnat la Chişinău, la data de 6 iunie 2019 şi vizează regulile şi condiţiile exercitării atribuţiilor de serviciu ale poliţiştilor români în Muntenegru, pe perioada sezonului turistic.
Pe timpul misiunii, poliţiştii români vor acorda sprijin şi asistenţă directă autorităţilor de resort muntenegrene, în asigurarea securităţii zonelor cu afluenţă turistică sezonieră.
De asemenea, în perioada 3 iulie – 31 august 2019, 12 poliţişti români vor participa la misiunile comune de patrulare la Paris şi în regiunea Provence-Alpes-Cote d’Azur, în Republica Franceză. Totodată, 8 poliţişti din România vor fi în Bulgaria, pe parcursul lunii iulie, în staţiunea Nisipurile de Aur, Albena, Nessebar şi Balcic.
Alţi trei poliţişti din ţara noastră se vor afla în Marea Britanie, începând cu luna iulie 2019, în cadrul proiectelor ADVENUS şi NEXUS.
De asemenea, la 1 iulie, doi poliţişti români încep misiunea în Croaţia, pentru perioade de câte o lună, în calitate de specialişti suport operativ în cadrul Administraţiei de Poliţie din Primorsko -Goranska, Secţia de Poliţie Opatija.
Misiunea acestora se desfăşoară în baza Protocolului între Ministerul Afacerilor Interne din România, prin Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Ministerul de Interne din Republica Croaţia, prin Directoratul General de Poliţie, privind regulile şi condiţiile exercitării atribuţiilor de serviciu ale poliţiştilor români în Republica Croaţia pe perioada sezonului turistic, în cadrul proiectului „Safe Tourist Season”.
În Confederaţia Elveţiană, un poliţist român va participa, în perioada 1 iulie – 30 august 2019, la o misiune de sprijin în analiza informaţiilor, la Poliţia Cantonală Vaud.
În prezent, alţi 25 de poliţişti români se află în misiuni pe teritoriul a 5 state, respectiv Franţa, Cehia, Marea Britanie, Germania şi Italia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

VITEZA UCIDE

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice! În perioada 28-30 iunie a.c., poliţiştii rutieri din Dâmboviţa au acţionat pe raza judeţului pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie, în special a celor generate […]