Poliţa RCA este obligatorie şi pentru automobilele înmatriculate, care nu sunt folosite

Încheierea unui contract de asigurare de răspundere civilă auto este obligatorie inclusiv atunci când vehiculul în cauză este neutilizat dar încă înmatriculat într-un stat membru şi poate să fie condus. Potrivit unei decizii a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, obligaţia este valabilă chiar dacă vehiculul doar este parcat pe un teren privat, exclusiv din alegerea proprietarului, care nu mai intenţionează să-l conducă.”
Acest aspect este reglementat şi în România, prin articolul 3 din legea 132/2017, a cărei interpretare, de la publicarea legii în Monitorul Oficial, nu lasă loc de echivoc: toţi proprietarii de autovehicule sunt obligaţi să aibă pentru autovehiculele pe care le au în proprietate o asigurare RCA valabilă, indiferent de locul unde este parcat acel autovehicul (domeniul public sau privat) şi indiferent dacă aceştia folosesc sau nu acel autovehicul.
Altfel spus, pe legislaţia locală singura variantă pentru a „scăpa” de plata RCA este suspendarea sau radierea din circulaţie a autovehiculului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Palatul Parlamentului găzduieşte evenimentul "Descoperă Dâmboviţa"

De astăzi, timp de trei zile, 15 – 17 octombrie , la Parlamentul Parlamentului are loc un eveniment de promovare a judeţului Dâmboviţa, intitulat „Descoperă Dâmboviţa”! Parlamentarii PSD de Dâmboviţa şi echipa de conducere a CJD şi-au unit eforturile pentru ca totul să fie organizat ca la carte, astfel încât […]