Măsuri imediate de interdicţie la importul de cartofi din EGIPT

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Autoritatea Naţională Fitosanitară, manifestă o exigenţă sporită pentru protejarea spaţiului românesc privind prevenirea introducerii şi răspândirii organismelor de carantină dăunătoare plantelor sau produselor vegetale în România. Activitatea fitosanitară este îndreptată spre prevenirea introducerii de organism dăunătoare în zone în care acestea nu sunt prezente, diminuarea arealelor de răspândire şi eradicarea organismelor dăunătoare.
Astfel, în urma acţiunilor de control, inspectorii fitosanitari au depistat o cantitate de 1100 tone de cartofi de provenienţă Egipt, care au primit interdicţia de a intra în ţară, deoarece, conform analizelor de laborator a fost depistată prezenţa bacteriei cunoscută în termeni populari drept „Putregaiul brun”.
Impactul economic ar fi putut fi extrem de sever, având în vedere că, la ora actuală, nu există metodă chimică sau biologică pentru controlul acestui organism dăunător şi ar fi existat riscul contaminării solului şi a apelor de suprafaţă cu bacteria provenită din resturile rezultate în urma consumului cartofilor precum şi din cartofii deterioraţi şi evacuaţi ca resturi menajere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SORANA, FORFAIT LA LUGANO Sorana Cîrstea nu va mai participa la Lugano, acolo unde fusese iniţial anunţată printre favorite. Românca are probleme medicale şi are şanse mari să rateze şi confruntarea cu Elveţia, din FedCup

Veste îngrijorătoare primită astăzi de Florin Segărceanu, căpitanul echipei de FedCup a României. Sorana Cîrstea are unele probleme medicale, motiv pentru care nu va mai participa la WTA International la Lugano, competiţie programată în perioada 9-15 aprilie. Nu există încă informaţii legate de şansele Soranei de a se reface până […]