Lotul ISU „Basarab I” Dâmboviţa vicecampion naţional la „Descarcerarea din autovehicule”

Şi în acest an au dovedit că sunt printre cei mai buni, adevăraţi profesionişti în „arta descarcerării”. Este vorba despre lotul reprezentativ al ISU „Basarab I” Dâmboviţa care a obţinut locul II şi titlul de „Cea mai bună echipă de paramedici” la proba „Descarcerarea din autovehicule”, în cadrul fazei naţionale a Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat, desfăşurată în Municipiul Craiova, în perioada 02 – 04 octombrie a.c.Ca urmare a rezultatelor obţinute, echipajul dâmboviţean ar putea participa la Competiţia Mondială de Descarcerare – World Rescue Challenge, care se va desfăşura anul viitor în SUA.
Componenţa lotului dâmboviţean este următoarea: Şeful lotului: Lt.col. Matei Florin; Antrenorul lotului: Lt. Pisău Ion; Membrii lotului:
* plt.adj. Măntescu Eugen – Detaşamentul de Pompieri Moreni
* plt.adj. Paraschiv Adrian – Detaşamentul de Pompieri Moreni
* plt.adj. Dumitrache Giorgian -Detaşamentul de Pompieri Pucioasa
* plt.adj. Guran Cătălin – Detaşamentul de Pompieri Moreni
* plt.adj. Enache Carol – Detaşamentul de Pompieri Găeşti
* plt.maj. Costache Marius – Detaşamentul de Pompieri Târgovişte
* plt.maj. Talaz Cosmin – Detaşamentul de Pompieri Târgovişte
* plt.maj. Măruţă Alexandru – Detaşamentul de Pompieri Pucioasa Precizăm că 3 echipamente de concurs, pentru lotul de descarcerare, au fost achiziţionate prin fondurile asigurate de Consiliului Judeţean Dâmboviţa, căruia îi mulţumim pentru sprijinirea şi a unor astfel de activităţi.
Rezultatele din acest an nu reprezintă o surpriză, lotul dâmboviţean având un palmares bogat. Încă de la debutul Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat, în anul 2012, la Ploieşti, a ocupat locul III la proba de „acordare a primului ajutor calificat” şi calificarea în finala probei „descarcerarea din autovehicule”. Acesta a fost doar începutul, urmând ca în 2015 să se claseze pe locul III la proba „descarcerarea din autovehicule”, în 2016 să devină vicecampioni naţionali în proba „descarcerarea din autovehicule”, iar în 2018 să ocupe locul III la aceeaşi probă.
De menţionat este şi participarea, în anul 2017, la Competiţia Mondială de Descarcerare – World Rescue Challenge, organizată la Târgu-Mureş, unde lotul dâmboviţean, alături de cel doljean şi mureşean, a reprezentat România, având o prestaţie bună, concurând de la egal la egal cu echipajele de top, de nivel mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

O TONĂ ŞI JUMĂTATE DE ARTICOLE PIROTEHNICE, INDISPONIBILIZATE

In urma unei percheziţii a fost depistată o persoană bănuită că ar fi comercializat către publicul larg articole pirotehnce destinate exclusiv pirotehniştilor autorizaţi sau folosirii în scopuri tehnice.La data de 30 noiembrie 2019, poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, cu sprijinul S.I.A.S. – Serviciul Pirotehnic şi al S.A.S. din […]