Published On: joi, sept. 21st, 2017

Judeţul Dâmboviţa este sub cod portocaliu de vijelii şi ploi torenţiale

nichiduta.ro

Sala Unirii a CJ Dâmboviţa a fost gazda şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa. Au fost informate si Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă precum şi instituţiile cu atribuţiuni în cadrul Grupurilor de Suport Tehnic, care au obligaţia să asigurare permanenţa la sediul CLSU şi la centrele operative cu activitate temporară, la primirea avertizărilor sau atenţionărilor meteorologice şi asigurarea funcţionării acestora pe perioada avertizărilor.
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, un cod portocaliu de vijelii şi ploi torenţiale în judeţele Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea şi Bacău, valabil de miercuri, de la ora 16.00, până joi dimineaţă, la ora 10.00.
Potrivit meteorologilor, în acest interval se va înregistra instabilitate atmosferică deosebit de accentuată în judeţele: Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea şi Bacău, iar pe arii extinse se vor înregistra cantităţi importante de apă cuprinse, în general, între 50 şi 70 l/mp.
În intervalul menţionat, vremea în cea mai mare parte a ţării va fi instabilă, vor fi perioade de instabilitatea atmosferică accentuată, precum şi averse torenţiale, căderi de grindină şi descărcări electrice.
Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55-60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65-70 km/h şi vijelii.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro