Judeţul Dâmboviţa este sub cod portocaliu de vijelii şi ploi torenţiale

0 0

Sala Unirii a CJ Dâmboviţa a fost gazda şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa. Au fost informate si Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă precum şi instituţiile cu atribuţiuni în cadrul Grupurilor de Suport Tehnic, care au obligaţia să asigurare permanenţa la sediul CLSU şi la centrele operative cu activitate temporară, la primirea avertizărilor sau atenţionărilor meteorologice şi asigurarea funcţionării acestora pe perioada avertizărilor.
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, un cod portocaliu de vijelii şi ploi torenţiale în judeţele Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea şi Bacău, valabil de miercuri, de la ora 16.00, până joi dimineaţă, la ora 10.00.
Potrivit meteorologilor, în acest interval se va înregistra instabilitate atmosferică deosebit de accentuată în judeţele: Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea şi Bacău, iar pe arii extinse se vor înregistra cantităţi importante de apă cuprinse, în general, între 50 şi 70 l/mp.
În intervalul menţionat, vremea în cea mai mare parte a ţării va fi instabilă, vor fi perioade de instabilitatea atmosferică accentuată, precum şi averse torenţiale, căderi de grindină şi descărcări electrice.
Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55-60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65-70 km/h şi vijelii.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Programul-pilot "Fiecare copil în grădiniţă" se extinde

La începutul acestei săptămâni a fost semnat un protocol de colaborare privind implementarea, în vederea extinderii la nivel naţional, a programului-pilot „Fiecare copil în grădiniţă”, derulat de Asociaţia OvidiuRo, începând din anul 2010, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi cu autorităţile publice locale, printre care şi cele din Dâmboviţa. Principalul […]