Începe recensământul de probă: Amenzi cuprinse 1.000-5.000 lei. Refuzul de a furniza informaţiile solicitate sau de a primi vizita recenzorului!

În România şi în alte câteva state membre U.E., anul viitor se va realiza Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor, primul recensământ care se va desfăşura preponderent online, respectiv fiecare persoană va avea posibilitatea de a se autorecenza.
Pentru că recensământul este o cercetare statistică complexă, în luna martie 2021, Institutul Naţional de Statistică efectuează un recensământ de probă, la care vor participa aproximativ 50.000 de gospodării, alese atât din mediul urban, cât şi din cel rural, de pe întreg teritoriul României. La nivelul judeţului DÂMBOVIŢA, pentru recensământul de probă au fost selectate circa 1250 gospodării din UAT-urile TÂRGOVIŞTE şi GURA OCNIŢEI.
Scopul Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor de probă este doar de testare a capacităţii de colectare, stocare şi prelucrare a datelor de recensământ, pentru obţinerea elementelor necesare perfecţionării instrumentarului de recensământ şi a corectării în timp a eventualelor erori sistematice existente în oricare dintre etapele recensământului.
Recensământul de probă se va desfăşura în trei etape:
În prima etapă, până în 9 martie 2021 – pregătirea bazei de date cu variabilele de recensământ preluate din surse administrative şi precompletarea chestionarelor individuale.
Etapa 2 se derulează între 10 – 16 martie 2021 – AUTORECENZAREA.
AUTORECENZAREA reprezintă posibilitatea fiecărei persoane de a completa online chestionarul individual.
Autorecenzarea se va putea realiza de pe orice telefon mobil tip smart-phone, tableta, laptop sau PC, urmând următorii paşi:
Pasul 1: constă în completarea formularului de preînregistrare, pentru membrii gospodăriei, disponibil la adresa: https://rpl.insse.ro/ sau scanând codul QR de pe verso-ul pliantului primit în cutia poştală a gospodăriei selectate şi la adresa: http://www.recensamantromania.ro/wpcontent/uploads/2021/02/rpl_proba.pdf .
Pasul 2: fiecare membru al gospodăriei completează chestionarul individual, accesându-şi propriul chestionar prin link-ul primit pe adresa de email indicată de fiecare, la preînregistrarea de la pasul 1.
Preînregistrarea de la pasul 1 este indispensabilă pentru a primi link-ul de accesare a chestionarului individual.
La nivelul judeţului DÂMBOVIŢA, pentru recensământul de probă au fost selectate circa 1300 gospodării din UAT-urile TÂRGOVIŞTE şi GURA OCNIŢEI.
Recensământul de probă se adresează tuturor persoanelor din gospodăriile selectate în eşantion, indiferent de cetăţenie, care au reşedinţa obişnuită* pe teritoriul României.
Având în vedere condiţiile sanitare impuse de pandemia de SARS-Cov 2 este recomandată autorecenzarea! Autorecenzarea aduce mai multe beneficii: protecţia proprie şi a familiei împotriva SARS-Cov 2 prin evitarea contactului cu persoane externe locuinţei, gestionarea timpului liber conform preferinţelor, precum şi asigurarea calităţii răspunsurilor furnizate direct de fiecare persoană.
Etapa 3 are loc între 22 – 31martie 2021 şi presupune deplasarea recenzorilor în teren pentru realizarea interviurilor faţă-în-faţă în cazul
persoanelor/gospodăriilor unde, din motive obiective, nu s-a putut efectua autorecenzarea.
Persoanele care, din motive întemeiate, nu se vor putea autoînregistra, în ultimele 10 zile din luna martie (22-31 martie 2021) vor primi vizita recenzorului la adresa de reşedinţă pentru completarea chestionarului prin metoda interviului faţă-în-faţă. Recenzorul angajat la Direcţia Judeţeană de Statistică Dâmboviţa, se va legitima corespunzător şi va pune la dispoziţia cetăţenilor documente care să îi ateste calitatea.
Informaţiile colectate prin intermediul chestionarelor individuale au caracter strict confidenţial şi vor fi prelucrate în conformitate cu legislaţia în vigoare privind protecţia datelor cu caracter personal (Regulamentul UE nr.679/2016) şi vor fi anonimizate imediat după intrarea în sistem. Datele colectate la recensământul de probă nu vor fi făcute publice şi nici diseminate în vreun fel.
Participarea la recensământ şi furnizarea de informaţii corecte şi complete fie prin metoda autorecenzării, fie prin intermediul interviului faţă-în-faţă cu un recenzor sunt obligatorii, în conformitate cu prevederile OUG NR. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor din România runda 2021, modificată şi aprobată prin Legea nr. 178/2020. Refuzul de a furniza informaţiile solicitate sau de a primi vizita recenzorului, precum şi furnizarea de informaţii incorecte constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenzi cuprinse 1.000-5.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CHINDIA, APROAPE DE PLAYOFF

Chiar dacă nu e prevăzut ca obiectiv al clubului, după victoriile cu U Craiova şi cu Sepsi, fotbaliştii Chindiei au vorbit între ei să încerce să prindă locul 6, de care îi despart acum numai două puncte.Salvată de la retrogradare în urma barajului cu Mioveni, Chindia are un sezon de […]