Dialog între conducerea Electrica şi autorităţile locale şi judeţene

Sala Unirii a Consiliului Judeţean Dâmboviţa a găzduit o întâlnire de lucru, pe tema sistemului de energie electrică din Judeţul Dâmboviţa.
Principalele subiecte abordate au vizat aspecte privind buna gestionare a infrastructurii sistemului de distribuţie a energiei electrice la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale. De asemenea, discuţiile purtate au urmărit analizarea problemelor şi identificarea de soluţii pentru rezolvarea operativă a acestora. Punctual, subiectele au făcut referire la extinderea de reţele electrice, transformatoare, puterea energiei electrice şi, nu în ultimul rând, procedurile pentru obţinerea avizelor.
Conducerii SDEE Târgovişte iau fost aduse în atenţie priorităţile judeţului Dâmboviţa în ceea ce priveşte buna funcţionare a sistemului de alimentare cu energie electrică, zonele de interes principale, în care se dezvoltă investiţii de anvergură, fiind UM Gară, Padina-Peştera, Ulmi şi Târgovişte (strada Laminorului). Totodată, s-au făcut precizări privind îndeplinirea obligaţiilor contractuale de către Electrica SA în relaţia cu beneficiarii. Din partea reprezentanţilor unităţilor administrativ-teritoriale au fost semnalate atât problematici specifice privind asigurarea de energie electrică, cât şi propuneri, dintre care amintim instituirea unei linii de urgenţă pentru UAT-uri în cadrul operatorului de distribuţie a energiei electrice în situaţii de urgenţă. De asemenea, s-a mai făcut referire la prevederile Legii 50 şi a Codului Fiscal.
Reprezentanţii Electrica SA au precizat faptul că în judeţul Dâmboviţa s-au făcut investiţii, în anul 2017, în valoare de 53 milioane lei, iar în anul 2018 urmează să fie efectuate investiţii de aproximativ 60 milioane lei. De asemenea, aceştia au subliniat faptul că întreruperile de curent sunt cauzate, în mare parte, de arborii care ating liniile de curent, iar puterea tensiunii depinde de circuit.
În finalul întâlnirii de lucru, conducerea Electrica SA i-a asigurat pe cei prezenţi la întâlnire că vor analiza problematicile prezentate şi vor oferi răspunsuri pentru fiecare dintre acestea. Mai mult, au precizat că vor fi, în permanenţă, deschişi la dialog, în vederea soluţionării oricărui caz.
La întâlnire au participat: conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, reprezentată de Daniel Comănescu, preşedinte, şi Alin Manole, vicepreşedinte, Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte al Senatului României, deputaţii Corneliu Ştefan şi Oana Vlăducă, Florina Mureşan, subprefectul Judeţului Dâmboviţa, Ionuţ Săvoiu, administratorul public al judeţului, Eduard Bănică, director al Sucursalei DEE Târgovişte, Valentin Brănescu, director general adjunct al Societăţii de Distribuţie Muntenia Nord -Ploieşti, Daniela Crintea, şef serviciu STR în cadrul SDEE Târgovişte, edili ai localităţilor dâmboviţene, reprezentanţi ai aparatului propriu al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Oampanie pentru parteneriate în învăţământul profesional şi tehnic

Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic (CNDIPT), partener în cadrul proiectului transnaţional „Learning by Doing”, continuă Campania de Sensibilizare a beneficiarilor din educaţie şi formare profesională pentru Parteneriate Solide în învăţământul profesional şi tehnic (IPT), ce se derulează prin acţiuni planificate la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare […]