DECIZII DE ULTIMĂ ORĂ ÎN BASCHETUL ROMÂNESC

Mihai ROŞOIU

Şedinţa Consiliului Director al Federaţiei Române de Baschet s-a desfăşurat în data de 08.03.2021, în regim de videoconferinţă, cu prezenţa a 13 membri ai Consiliului Director. în calitate de invitaţi au participat la şedinţă reprezentantul mTs, dna. Anamaria Sintie, şi juristul FRB, dl. Doru Toma. Ţinând cont de ordinea de zi a şedinţei desfăşurate în mediu online, Consiliul Director al Federaţiei Române de Baschet a adoptat următoarele decizii: 1. Convocarea Adunării Generale ordinare de Alegeri a Federaţiei Române de Baschet pentru data de 15 aprilie 2021, ora 10:00, la sediul FRB din Bdul Basarabia, nr. 39, sector 2, Bucureşti (conform art. 12.42 din Statutul FRB). Se aprobă în unanimitate (13 voturi pentru), cu menţiunea că în convocatorul care va fi trimis structurilor afiliate să se adauge următoarea notă – „în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, în acord cu dispoziţiile în vigoare, locul de desfăşurare al Adunării Generale ordinare de Alegeri va putea fi modificat cu informarea prealabilă a participanţilor, într-un alt spaţiu din Municipiul Bucureşti.”
Totodată, se aprobă în unanimitate (13 voturi pentru), Ordinea de zi pentru Adunarea Generală ordinară de Alegeri a FRB: Partea I-a

 1. Raportul de activitate al FR Baschet pe 2020
 2. Bilanţul financiar-contabil pe 2020
 3. Raportul Comisiei de Cenzori şi Raportul firmei de audit pe 2020
 4. Descărcarea de gestiune
 5. Planul anual de activitate pe 2021
 6. Bugetul de venituri şi cheltuieli 2021
 7. Afilieri definitive şi dezafilieri.

Partea a II-a

 1. Alegeri pentru noul Consiliul Director FR Baschet (1 preşedinte, 2 vicepreşedinţi, 10 membri) şi pentru Preşedintele Comisiei de Cenzori.
 2. Diverse
  în convocatorul care va fi trimis în termenul legal către toate structurile sportive afliate la FRB se vor menţiona informaţii din Statut referitoare la candidaturile pentru alegerea noul Consiliul Director, precum şi la condiţiile ce trebuie îndeplinite de structurile afiliate pentru a avea drept de vot în cadrul AGA 2021. Se aprobă în unanimitate (13 voturi pentru) componenţa Secretariatului Tehnic de înreg-istare a documentelor şi candidaturilor pentru Adunarea Generală ordinară de Alegeri FRB: Dan Berceanu, Laura Muntean şi Alexandra Stan. Se aprobă şi înfiinţarea unei adrese de e-mail dedicată exclusiv acestei şedinţe AGA -alegeri2021 @frbaschet.ro.
  în plus, se aprobă în unanimitate (13 voturi pentru) componenţa Comisiei de Validare a Candidaturilor pentru Adunarea Generală ordinară de Alegeri FRB: Dan Berceanu, Doru Toma şi Tiberiu Rist.Se aprobă în unanimitate (13 voturi pentru) ca perioada de înscriere pentru Festivalul Naţional de Baby şi Minibaschet, ediţia 2021, şi pentru Campionatul Naţional U12, ediţia 2021, să înceapă în data de 10 martie şi să se încheie în data de 24 martie 2021. Urmează ca toate structurile afiliate să fie informate printr-o adresă FRB trimisă de către Departamentul de

Competiţii.

 1. Se aprobă în unanimitate (13 voturi pentru), situaţiile speciale care vor fi inserate în cadrul actualelor Regulamente Specifice ale LNBM/LNBF, referitor la eventuale probleme competiţionale care pot apărea pe durata pan-demiei Covid-19. Totodată, se aprobă în unanimitate ca toate restanţele din sezonul regular LNBM/LNBF să se joace până în data de 8 aprilie (feminin), respectiv până în data de 13 mai (masculin). în caz contrar, pentru restanţele care nu se pot juca până la aceste date, se va acorda forfait tehnic sau dublu forfait tehnic. Situaţia va fi analizată de CCCLTO, care va decide de la caz la caz, urmând ca respectiva decizie să fie ratificată de Consiliul Director.
 2. Preşedintele FRB, dl. Horia Păun,

informează Consiliul Director asupra faptului că a început discuţiile cu reprezentanţii BTT pentru organizarea în această vară, la Cos-tineşti, a Festivalului Naţional de Baby şi Mini-baschet, ediţia 2021, şi a Campionatului Naţional U12, ediţia 2021. Sunt avansate ca perioade de desfăşurare a evenimentelor, în funcţie de evoluţia pandemiei Covid-19 şi restricţiile impuse de autorităţi:

 • primele trei săptămâni ale vacanţei de vară;
 • în cazul în care nu se poate în această perioadă, cea de-a doua variantă este pentru finalul lunii august şi începutul lunii septembrie.
 • Se respinge solicitarea clubului Sportul Studenţesc pentru ca sportiva Miruna Pop să poată juca la 3 categorii de vârstă la juniori (se aplică regulamentele FRB – sportiva poate juca doar la 2 categorii de vârstă la juniori).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

RĂZBOI FRF-LPF PENTRU IMPLEMENTAREA SISTEMULUI VAR

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino lorgulescu, a ţinut să răspundă tuturor dezinformărilor aruncate în spaţiul public de preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, pe tema atribuţiilor care revin celor două instituţii.Declaraţie RĂZVAN BURLEANU:Nu au nici un argument din punct de vedere juridic să oblige FRF să facă această investiţie în pregătirea […]