Dâmboviţa: 3199 absolvenţi ai clasei a VlII-a, înscrişi la Evaluarea Naţională

Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a Vlll-a (EN VIII 2021) se desfăşoară în perioada 22 iunie – 4 iulie 2021, fiind înscrişi 3199 absolvenţi ai clasei a VIII-a din judeţul Dâmboviţa, conform situaţiei centralizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa (131.177 la nivel naţional).
Examenul a început marţi, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Au fost prezenţi 2981 de candidaţi, 217 au absentat şi nu a fost niciun elev eliminat. Joi, 24 iunie, se va desfăşura proba la Matematică.
Primele rezultate vor fi afişate marţi, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).
Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) şi 30 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise şi prin mijloace electronice. Candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnateşi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.
Absolvenţii învăţământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu pot finaliza/participa la probele de examen pot susţine aceste probe în etapa specială, programată în perioada 5 – 12 iulie, precedată de etapa de înscriere (28 iunie – 2 iulie). Dacă aceştia au participat la una sau mai multe probe de examen, dar nu au putut finaliza examenul, li se recunosc probele desfăşurate în perioada 22-25 iunie 2021.
Accesul candidaţilor, cu respectarea măsurilor de siguranţă epi-demiologică în vigoare, este permis în intervalul orar 8:00 – 8:30.
Examenul se desfăşoara în 116 centre de examen, iar probele încep la ora 9:00, când candidaţii vor primi broşura cu subiectele şi hârtie ştampilată pentru ciorne.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

MUTĂRI IMPORTANTE LA CHINDIA TÂRGOVIŞTE

Chindia Târgovişte, revelaţia sezonului precedent în Liga 1, a pierdut câţiva oameni de bază, însă antrenorul Emil Săndoi şi conducerea dâmboviţenilor caută să-i înlocuiască rapid.După ce s-a despărţit de Piţian, Dumitraşcu şi Raţă, Chindia a renunţat şi la portarul Marian Aioani, care va merge la Farul. Cătălin Căbuz, goalkeeper-ul constănţenilor, […]