Biciclişti sub influenţa băuturilor alcoolice, amendaţi de poliţiştii de la rutieră

Poliţiştii au sancţionat contravenţional 23 de persoane pe care le-au depistat în timp ce se deplasau cu bicicleta, deşi consumaseră băuturi alcoolice.
În urma testării cu aparatul etilotest, acestea au prezentat alcoolemii cu valori cuprinse între 0,08 şi 1,20 mg/l

alcool pur în aerul expirat.
Poliţia rutieră le reaminteşte bici-
cliştilor:

  • Respectaţi cu stricteţe regulile de circulaţie, atât pentru siguranţa dumneavoastră, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic. Echipaţi-vă corespunzător bicicleta!
  • Nu vă deplasaţi cu bicicleta dacă vă aflaţi sub influenţa alcoolului, a

substanţelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.

  • Nu transportaţi şi nu trageţi obiecte care, prin volumul ori greutatea lor, stânjenesc sau periclitează conducerea bicicletei ori circulaţia celorlalţi participanţi la trafic. Semnalizaţi din timp şi vizibil orice schimbare a direcţiei de deplasare. Manifestaţi atenţie sporită în zona intersecţiilor. Este necesar să opriţi la colţul străzilor pentru a vă asigura că puteţi continua deplasarea în condiţii de siguranţă.
  • Concentraţi-vă permanent asupra trafi

cului. Nu ascultaţi muzică şi nu vorbiţi la telefonul mobil în timp ce vă deplasaţi cu bicicleta.

  • Fiţi vizibili în trafic! Purtaţi vestă şi articole vestimentare cu accesorii reflectorizante! Mare atenţie la deplasările cu bicicleta în condiţii de vizibilitate redusă!
  • Şi nu uitaţi: în conformitate cu prevederile legale în vigoare, bicicliştilor le este interzis să circule atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă sau zăpadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Un bărbat din Găeşti, cercetat de poliţişti pentru furtul a două biciclete

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti au identificat un bărbat din localitate, bănuit că, în urmă cu o zi, ar fi sustras două biciclete, lăsate pe scara unui bloc. Bunurile au fost recuperate şi restituite părţii vătămate.Pentru prevenirea furturilor de biciclete, poliţiştii le recomandă cetăţenilor:– Nu vă lăsaţi bicicleta neasigurată […]