Published On: lun, ian. 20th, 2020

Biciclişti sub influenţa băuturilor alcoolice, amendaţi de poliţiştii de la rutieră

nichiduta.ro

Poliţiştii au sancţionat contravenţional 23 de persoane pe care le-au depistat în timp ce se deplasau cu bicicleta, deşi consumaseră băuturi alcoolice.
În urma testării cu aparatul etilotest, acestea au prezentat alcoolemii cu valori cuprinse între 0,08 şi 1,20 mg/l

alcool pur în aerul expirat.
Poliţia rutieră le reaminteşte bici-
cliştilor:

  • Respectaţi cu stricteţe regulile de circulaţie, atât pentru siguranţa dumneavoastră, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic. Echipaţi-vă corespunzător bicicleta!
  • Nu vă deplasaţi cu bicicleta dacă vă aflaţi sub influenţa alcoolului, a

substanţelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.

  • Nu transportaţi şi nu trageţi obiecte care, prin volumul ori greutatea lor, stânjenesc sau periclitează conducerea bicicletei ori circulaţia celorlalţi participanţi la trafic. Semnalizaţi din timp şi vizibil orice schimbare a direcţiei de deplasare. Manifestaţi atenţie sporită în zona intersecţiilor. Este necesar să opriţi la colţul străzilor pentru a vă asigura că puteţi continua deplasarea în condiţii de siguranţă.
  • Concentraţi-vă permanent asupra trafi

cului. Nu ascultaţi muzică şi nu vorbiţi la telefonul mobil în timp ce vă deplasaţi cu bicicleta.

  • Fiţi vizibili în trafic! Purtaţi vestă şi articole vestimentare cu accesorii reflectorizante! Mare atenţie la deplasările cu bicicleta în condiţii de vizibilitate redusă!
  • Şi nu uitaţi: în conformitate cu prevederile legale în vigoare, bicicliştilor le este interzis să circule atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă sau zăpadă.
eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro