ARBITRAJ SCANDALOS AL LUI CĂTĂLIN POPA

Mihai ROŞOIU

Ion Crăciunescu (69 de ani), fost arbitru internaţional, este de părere că penalty-ul care a adus victoria lui Hermannstadt în meciul contra Chindiei Târgovişte (1-0) a fost acordat în mod eronat.
În minutul 49 al partidei jucată la Ploieşti, Marius Martac, fundaşul dreapta de la Chindia, a sărit la cap în duel cu Jo Santos de la Hermannstadt. Arbitrul a dictat penalty, considerând că fundaşul dâmboviţenilor l-a lovit cu cotul pe adversar.
Crăciunescu a comentat decizia centralului în cadrul emisiunii „Fotbal Club” de la Digi Sport: „”Domnul” Cătălin Popa este arbitru aşa… dacă pentru aşa ceva poţi da penalty… În regulament scrie că dacă foloseşti braţul ca o pârghie şi loveşti adeversarul ducân-du-l spre el, arbitrul trebuie să sancţioneze.
Aici, braţul este într-o poziţie firească. Nu poţi să îl sancţionezi niciodată! Te descalifici când dai un asemenea penalty”.
Părerea lui Ion Crăciunescu este împărtăşită şi de doi fotbalişti ai Chindiei. Andrei Piţian şi Mihai Aioani s-au dezlănţuit la finalul partidei.
„După acel penalty inventat, nu am reuşit să intervenim pe tabelă. S-a văzut destul de clar că Santos nu a fost atins. Nu ştiu cum a putut să dea acel penalty. Nu-mi vine să cred!”, a spus Aioani, la Look Sport.
Piţian a fost şi mai dur: „Ce pot să zic? I-a scăzut glicemia în careu şi a căzut. Dacă greşim noi, jucătorii, avem de suferit. Pierdem bani, pierdem locul în echipă, retrogradăm. La o astfel de fază ce mai e de zis? E frustrant, nu au avut nicio ocazie şi la începutul reprizei secunde a fost acea fază în care numai el (n.red. arbitrul Cătălin Popa) a văzut penalty”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Delir şi nebunie în perioada interbelică (XIII) De la Rudolf Valentino la Adolf Hitler

de Gilbert Guilleminault, coordonatorDin gară se aud strigăte, cântece de război, zgomot de tobe: este trenul squadristi-lor ai cărui mecanici dau drumul la lungi jeturi de aburi, salutat cu braţul întins de fasciştii puşi să-l apere, înşiraţi pe cei două sute de metri de-a lungul căii ferate, aducând cămăşilor negre […]