CNAIR – valabilitatea rovinietei nu se prelungeşte automat în perioada stării de urgenţă

Date:

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public şi întrebările primite în această perioadă cu privire la menţinerea valabilităţii rovinietelor care expiră în perioada stării de urgenţă, CNAIR informează utilizatorii reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi că rovinietele NU SE ÎNCADREAZă în categoria „documentelor eliberate de autorităţile publice”, motiv pentru care valabilitatea acestora încetează la sfârşitul ultimei zile a perioadei pentru care a fost achitat tariful”- a transmis Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere .
Precizările au fost făcute în contextul în care CNAIR a înregistrat mai multe întrebări din partea proprietarilor de autovehicule rutiere pe

acest subiect. Art. 14 din Decretul 195/16 martie 2020, pentru instituirea stării de urgenţă prevede „Se menţine valabilitatea documentelor eliberate de autorităţile publice care expiră pe perioada stării de urgenţă”.
Din 2012,rovinietele pot fi cumpărate însă printr-un simplu SMS. Clienţii pot cumpăra rovinietă prin SMS din orice reţea la numărul 7500. Tot ce trebuie să facă clientul este să transmită numărul de înmatriculare al autovehiculului, urmat de categoria rovinietei. Va primi un SMS prin care va fi informat că rovinieta va fi emisă pentru datele furnizate şi cu privire la costul total al tranzacţiei. De asemenea, rovinieta poate fi cumpărată şi online, accesând siteul www.roviniete.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...

 Este nevoie de voluntari pentru BABEL F.A.S.T 2024 

Festivalul Babel își (re)cheamă voluntarii la înrolare. Cei care...