ELEVI TALENTAŢI AU PARTICIPAT LA O NOUĂ EDIŢIE A MEMORIALULUI „CRISTINA LUCAŞ”

Date:

La Moreni a avut loc ediţia a XIII-a a Concursului judeţean de creaţie plastică ,,In Memoriam Cristina Lucaş”, organizat de Şcoala Gimnazială nr. 1 şi finanţat de municipalitatea morenară, în scopul dezvoltării şi promovării actului de creaţie culturală, precum şi pentru păstrarea amintirii unei tânăr talent cu care soarta a fost foarte crudă. Această activitate este un tribut adus talentului, muncii şi devotamentului pentru pictura şi creaţiile din sfera artei plastice ale Cristinei Lucaş – fostă elevă a Şcolii Gimnaziale nr. 1 din localitate, dispărută într-un tragic accident.
Evenimentul a fost deschis de profesor Daniela Grozea, director adjunct al Şcolii Gimnaziale nr. 1, care alături de Elena Lucaş, artistă plastică şi mama Cristinei, şi de profesor Elena Băniceru a făcut o prezentare detaliată a importanţei desfăşurării unui astfel de concurs pentru elevii şcolilor gimnaziale, rememorând aspecte definitorii din cariera Cristinei Lucaş.
Concursul judeţean s-a încheiat cu acordarea premiilor care au constat în diplome şi produse de artă plastică, toţi copiii participanţi fiind răsplătiţi de administraţia municipală cu o excursie de documentare care va avea loc săptămâna viitoare la Castelul Iulia Haşdeu, Muzeul Memorial Nicolae Grigorescu şi Muzeul Cinegetic Posada.
Coordonatorii acestei activităţi au fost cadrele didactice Beatrice Mihăilescu şi Niculina Rusu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...

 Este nevoie de voluntari pentru BABEL F.A.S.T 2024 

Festivalul Babel își (re)cheamă voluntarii la înrolare. Cei care...