O victorie românească neagreată de un guvern… românesc

Date:

Conform postării de pe site-ul „reali-tatea.net”, unul dintre foarte puţinele site-uri de ştiri ce mai ţine la demnitatea profesiei de jurnalist, deci conform site-ului, ieri, premierul Viorica Dăncilă, în nuanţe de oftică disimulată, a spus, în exclusivitate, la Europa Liberă – (chiar o fi liberă?) – că imaginea României va avea de suferit dacă acuzele care i se aduc Laurei Codruţa Kovesi se vor dovedi adevărate.
„A fost opinia altor state membre, repet punctul meu de vedere, legea trebuie respectată, în faţa legii toţi trebuie să fim egali şi că este important ca înainte de a ocupa un post să poţi să clarifici toate acuzaţiile care planează asupra persoanei tale. Mă întreb dacă doamna Codruţa Kovesi ajunge procuror general şi dacă din aceste afirmaţii sunt unele adevărate, eu îmi doresc să nu fie adevărate, dar dacă sunt adevărate aceste acuzaţii, atunci cine va avea de suferit? Eu nu vreau să mă refer la persoană, dar cu siguranţă imaginea României ar avea de suferit”, a declarat Premierul Viorica Dăncilă pentru Europa
Liberă”.
După un parcurs plin de piedici, presărat cu tone de calomnii, Laura Codruţa Kovesi a fost votată de Consiliul UE pentru funcţia de procuror-şef european. Important, pentru, să nu cârâie nimeni nimic, deci important pentru orgoliul nostru de români, avem dreptul de a fi orgolioşi, căci, dacă ni se ia şi dreptul de a avea orgoliu, atunci, mai bine adio Uniune, dar să revenim, desigur pe scurt: Kovesi este prima persoană care va ocupa această funcţie, nou înfiinţată.
„Candidata noastră a obţinut 17 voturi din 22 de voturi exprimate. Este o victorie categorică”, a scris pe Facebook europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan. „Este o victorie imensă pentru România, la care a contribuit decisiv Preşedintele Klaus Iohannis, alături de liderii şi europarlamentarii PNL care au făcut un lobby intens pentru Laura Codruţa Kovesi”, a precizat PNL într-un comunicat.
În ciuda opoziţiei guvernului de la Bucureşti, Ambasadoarea României la UE a votat pentru Kovesi, la cererea lui Iohannis. Să nu uităm că premierul Viorica Dăncilă i-a cerut ambasadorului României la UE, Luminiţa Odobescu, să voteze împotriva desemnării Laurei Codruţa Kovesi. Va începe seria de nopţi albe pentru clientela politică din UE, indiferent de naţionalitate sau etnie?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Evoluția prețurilor la asigurările RCA

Evoluția prețurilor la asigurările RCA (Răspundere Civilă Auto) în...

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...