Sondaj: lohannis continuă să conducă detaşat în preferinţele românilor

Date:

Preşedintele Klaus Iohannis continuă să conducă detaşat în preferinţele electoratului având 44,6% în ultimul Barometru Europa FM realizat de IMAS. Şeful statului este urmat, la mare distanţă de liderul USR, Dan Barna, cu 17%, iar pe locul trei este Victor Ponta, liderul Pro România fiind creditat cu 14% din intenţiile de vot.
Candidatul PSD se află în situaţia fără precedent de fi abia pe locul 5, Viorica Dăncilă adunând doar 8,4%. Sondajul a fost realizat însă în perioada 58 august, adică înainte ca ALDE să rupă coaliţia cu PSD şi să anunţe, alături de Pro România, susţinerea în cursă a candidatului independent Mircea Diaconu.
Atât Barna, cât şi Ponta înregistrează o uşoară creştere faţă de precendentul sondaj. Pe locul patru este liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.
Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1010 persoane cu vârste de peste 18 ani, are o marjă de eroare +/- 3,1% şi nu au fost măsuraţi nici Mircea Diaconu care şi-a anunţat candidatura pe 25 august, ca independent susţinut însă de ALDE şi Pro România, şi nici Theodor Paleologu, care va candida în numele PMP. Alegerile Parlamentare: PSD scor sub 20%
Dacă alegerile parlamentare ar avea loc acum – în loc de anul viitor – 28,4 dintre cei care spun că ar merge sigur la vot ar opta pentru PNL, arată Barometrul EFM, realizat de IMAS în luna august.
USR rămâne pe locul 2 – cu 19,8%, în scădere cu aproape 2 procente faţă de luna iulie. Şi Partidul Social Democrat este în scădere – PSD rămâne pe locul trei şi ar fi votat azi de 17,9%, cu aproape 2 procente mai puţin ca în luna precedentă.
Pe locul 4, dar la distanţa considerabilă, se află parlamentarii ProRomânia – partidul fostului premier Victor Ponta – cu 8,7%, tot în scădere. Locul 5 este ocupat în continuare de ALDE, formaţiune care ajunge la 7,4%.
Urmează formaţiunea condusă de Dacian Cioloş – în scădere cu jumătate de procent faţă de luna iulie. PLUS ajunge acum la 5,5%. Urmează cu 4,6% UDMR, cu o creştere de numai 0,3%. PMP rămâne cu acelaşi procentaj în intenţiile de vot ca cel din iulie: 2.9%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Trenduri optimizare SEO în 2024 – Iată la ce trebuie să fii atent!

Optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) continuă să fie...

De ce să optezi pentru Waltrans pentru transportul tău către Germania?

Când vine vorba de transportul internațional, alegerea operatorului potrivit...

Uscatoarele de rufe electrice: Inovatia care simplifica si eficientizeaza gospodaria moderna

In lumea agitata in care traim astazi, tehnologia joaca...

Un asistent medical a fost reținut pentru agresiune 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște - Biroul de...