VITEZA UCIDE

Date:

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!
În perioada 28-30 iunie a.c., poliţiştii rutieri din Dâmboviţa au acţionat pe raza judeţului pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie, în special a celor generate de nerespectarea regimului legal de viteză.
În cadrul acţiunii, au fost folosite zilnic echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale şi cinemome-trele portabile model TruCAM.
În urma activităţilor din teren, poliţiştii au constatat trei infracţiuni la regimul rutier, au verificat 518 autovehicule şi au aplicat 331 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului legal de viteză. De asemenea, 19 şoferi au fost sancţionaţi pentru depăşirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h, împotriva lor fiind dispusă şi măsura suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.
În perioada ianuarie-mai 2019, pe raza judeţului Dâmboviţa au fost înregistrate 8 accidente rutiere grave ce au avut ca principală cauză nerespectarea regimului legal de viteză. Acestea au fost soldate cu decesul a 3 persoane, rănirea gravă a 8 persoane şi vătămarea corporală uşoară
altor 2.
Totodată, au fost înregistrate alte 29 de evenimente rutiere uşoare, în urma cărora 37 de persoane au fost rănite uşor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Evoluția prețurilor la asigurările RCA

Evoluția prețurilor la asigurările RCA (Răspundere Civilă Auto) în...

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...