Natalitatea, în scădere accentuată în Dâmboviţa

Date:

Evoluţia principalelor fenomene demografice, la nivelul Judeţului Dâmboviţa, în luna septembrie 2018, a fost caracterizată prin scăderea natalităţii şi creşterea mortalităţii. Comparativ cu septembrie 2017 a scăzut numărul naşterilor şi a crescut numărul deceselor, fiind constatat un regres inclusiv în ceea ce priveşte numărul căsătoriilor.
Raportat la luna august 2018, în luna septembrie, în matrnităţile din judeţ s-au născut 351 copii, cu 117 naşteri mai puţine decât în luna august 2018. În acelaşi timp, numărul persoanelor ale căror decese au fost înregistrate în luna septembrie 2018 a fost de 449.
În consecinţă, sporul natural a fost negativ, de -98 persoane (născuţii vii înregistrând un deficit faţă de decedaţi), la fel ca în lunile precedente. Tot în luna septembrie 2018 s-au înregistrat 3 decese la copii cu vârstă sub un an.
La oficiile de stare civilă în luna septembrie 2018 s-au înregistrat 492 căsătorii, cu 23 mai puţine decât în luna august 2018 şi cu 52 raportat la septembrie anul trecut. Numărul divorţurilor pronunţate prin hotărâri judecătoreşti definitive şi conform Legii nr. 202/2010 a fost de 47, cu 31 mai puţine decât în luna precedentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...

 Este nevoie de voluntari pentru BABEL F.A.S.T 2024 

Festivalul Babel își (re)cheamă voluntarii la înrolare. Cei care...